LG G Flex 2: I praktiken

Bra kamera

LG G Flex 2 har en bra kamera och i ljusa miljöer fångar den bilder av världsklass. De är skarpa, färgrik och helt enkelt riktigt trevliga att titta på. I jämförelse med exempelvis Huawei P8 ser vi snabbt stora skillnader mellan dem. G Flex 2 producerar bilder med betydligt bättre skärpa än konkurrenten.

LG G Flex 2
Huawei P8
LG_G_Flex_2_bilder_2 Huawei_P8_bilder_2
LG_G_Flex_2_bilder_3 Huawei_P8_bilder_3

I mörka miljöer får dock G Flex 2 stora problem. Trots ett relativt lågt bländarvärde, f2,0, lyckas den inte hålla borta brus. I kombination med hård brusreducering blir resultatet suddigt. G Flex 2 är bättre än Huawei P8 på att hitta rätt färger i mörka miljöer men klarar alltså inte av att hantera brus.

Telefonens kamera fångar video i UHD-upplösning, men lyckas inte leverera särskilt hög kvalitet. Kameran är inte mycket sämre än konkurrenterna men hård komprimering gör skillnaderna mellan Full HD- och UHD-material minimala.

Bild och ljud

När LG G Flex lanserades under början av förra året imponerade den med sin stora rundade skärm. Den var dock väldigt stor och hade en relativt låg upplösning, 1 280 x 720. LG G Flex 2 använder en ny P-OLED-panel som mäter 5,5 tum och har en upplösning på 1 920 x 1 080. Skärmens upplösning är hög men räcker ändå inte riktigt till. Skärmen använder en subpixelstruktur som kallas PenTile. Strukturen ger underlig effekt på främst text som är särskilt synlig vid låga upplösningar. Text uppfattas oftast lite suddig på PenTile-skärmar och ser inte alls ut som den gör på traditionella RGB-paneler. Nackdelarna med PenTile hade inte varit lika påtagliga om skärmen varit mer högupplöst.

LG_G_Flex_2_Recension_pentile

Skärmens problem sträcker sig bortom upplösning. Skärmen kan inte komma upp i de ljusstyrkor som vanliga LCD-skärmar kan och har inget boostläge som bland annat Samsungs Galaxy S6-serie har. Detta betyder att skärmen är svår att se utomhus. Lustigt nog kan den inte heller göras lika mörk som många andra konkurrenter. Detta betyder bland annat att G Flex 2 får väldigt dåliga resultat i våra syntetiska batteritester som testas med relativt mörka skärminställningar.

LG G Flex 2 har en helt klart acceptabel högtalare. Den sitter lite ostrategist på telefonens baksida men producerar ljud av hög volym och relativt hög kvalitet. Den har stora problem med låga frekvenser men är helt klart respektabel i mellanregistret och bland högre frekvenser.

Prestanda i vardagen

LG G Flex 2 har en riktigt stark processor som borde kunna erbjuda en riktigt bra användarupplevelse. Av någon anledning misslyckas den med detta. Det är inte sällan som G Flex 2 känns som en två år gammal smartphone som inte riktigt hänger med i svängarna. Det är inte ovanligt att telefonen tar mer än tre sekunder på sig för att öppna en helt vanlig app och vissa appar stöter på stora problem när de väl öppnats. Youtube, som fungerar bra på alla andra Android-telefoner vi testat, har stundtals stora problem på G Flex 2.

LG_G_Flex_2_Recension_Ovansida

Vi vet inte exakt varför telefonen beter sig som den gör. Det är möjligt att LG:s mjukvara är dåligt optimerad för Qualcomms processor eller att telefonens begränsade mängd arbetsminne är boven. Vi hoppas att LG jobbar på en mjukvaruuppdatering för telefonen men är rädda för att företaget redan gjort vad man kunnat. G Flex 2 har trots allt sålts i vissa delar av världen i snart tre månader.

Det ska noteras att G Flex 2:s prestandaproblem inte påverkar alla applikationer. Det är inte heller ett konstant problem. Telefonen presterar väl i de allra flesta fall men med ett marknadspris över 5 000 kronor är det svårt att acceptera de tillfällen då telefonen saktar ner och känns lika kvick som en 1 500 kronorstelefon.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0