Motorola Moto G 3: Hårdvara

Motorola Moto G 3 Recension forsta 2

Motorola Moto G 3 (XT1541)
Skärm 5 tum LCD IPS
1 280 x 720 pixlar
294 ppi
Processor Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916
4 x Cortex-A53 1,4 GHz
Adreno 306
Internminne 1 GB
Intern lagring 8 GB flash
Minneskort Ja, upp till 32 GB
Kamera – bak Stillbild: 13 MP
Video: 1080p30
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 1080p30
SIM Micro SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.4
Wifi 802.11n
Bluetooth 4.0 LE
NFC Nej
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 2 470 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.1.1
Mått 72,4 x 142,1 x 11,6 mm
Vikt 155 g

Under de senaste åren har vi sett tre stora trender utvecklas på smartphonemarknaden: större skärmar blir allt mer populära, kameror är viktigare än någonsin och billiga telefoner bli allt bättre. Dessa tre trender kombineras på ett intressant sätt i Motorolas senaste budgettelefon, Moto G 3.

På telefonens framsida finns en fem tum stor LCD-skärm som har en upplösning på 1 280 x 720. Detta betyder att skärmen är oförändrad sedan Moto G 2 men att den är större än Moto G:s 4,5 tum skärm. Strax ovanför skärmen finns hörluren och under skärmen hittar vi telefonens högtalare. Till skillnad från Moto G 2 har alltså den nya modellen bara en högtalare, inte två.

Motorola Moto G 3 Recension framsida

Telefonens baksida täcks av ett matt och räfflat plastmaterial som inte känns billigt men som inte heller inger någon känsla av kvalitet. Bakstycket kan plockas loss från telefonen, vilket bör göra telefonen lättare att reparera eller anpassa rent estetiskt. Under skalet finns tillgång till en microSD-och en SIM-kortsplatsen men användare får ingen tillgång till batteriet. Även om vi tycker att det är synd att batteriet inte är utbytbart kan vi åtminstone glädjas över att Moto G 3 har ett batteri som mäter 2 470 milliamperetimmar istället föregångarnas 2 070 milliamperetimmar.

En av anledningarna till att batteriet i Moto G 3 inte går att byta ut kan vara att telefonen är helt vattentäthet. Moto G 3 är IP67-certifierad vilket betyder att den kan sänkas ner i vatten utan att skadas. Detta betyder inte att det är en bra idé att använda telefonen som guldfiskarnas övervakningskamera utan att den troligen kommer att klara sig bra även om den tappas ner i ett handfat. Detta är ett stort plus för många användare som kan känna sig tryggare när de använder telefonen och inte oroa sig för regn, svett eller ens poolen.

Motorola Moto G 3 Recension sim Microsd

Motorolas Moto G-serie har aldrig varit känd för att komma utrustad med kameror som fångar bra bilder. Motorola har dock gjort det till en tradition att ständigt uppgradera sina kameror och Moto G 3 är inget undantag. Den nya telefonen tar nu bilder med en 13 megapixelsensor, samma sensor som används av Nexus 6. Sensorn saknar optisk bildstabilisering men kan få hjälp av dubbla LED-lampor med automatiskt anpassande färgtemperatur. De dubbla lamporna är en unik funktion för smartphones i Moto G 3:s låga prisklass.

Även kameran på telefonens framsida har uppgraderats från två till fem megapixel men det finns fortfarande inget spår av någon frontmonterad lampa som vi har börjat se bland många konkurrenter.

Motorola Moto G 3 Recension horlur

Moto G 3 har en kraftigt rundad design som gör att den är skön att hålla i handen, trots att telefonen är ganska stor och tjock. Telefonen använder samma designspråk som alla andra smartphones i Moto-serien och har därför en inbuktande designdetalj på sin ovansidan – den del av telefonen som ger plts åt ett 3,5 millimeters hörlursuttag och en sekundär mikrofon.

Moto G 3 har bara två fysiska knappar. En av/på-knapp och en kombinerad volym upp- och ner-knapp. På/av-knappen sitter strax ovanför volymknappen och de två knapparna känns allt för lika varandra för att vara enkla att skilja ut. Även om av/på-knappen har en räfflad yta, som den andra knappen saknar, är det inte alltid helt lätt att känna sig fram till rätt knapp.

Motorola Moto G 3 Recension hoger

Knapparna är ännu mer irriterande på grund av bristande haptiska feedback. Det är svårt att veta om en knapp tryckts in eller inte, vilket kan göra det frustrerande att använda telefonen. Det ska dock nämnas att Moto G 3 definitivt inte är marknadens värsta exempel på dåliga knappar och även om de är irriterande bör de inte vara en anledning för någon att avstå att köpa ett exemplar.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0