Samsung Galaxy S6 Edge: I praktiken

Kameran

Samsung har länge varit kända för sina imponerande mobilkameror och Samsung Galaxy S6 Edge är inget undantag. Telefonen använder samma typ av kamera som Galaxy S6 och tar därför bilder av samma kvalitet. Detta betyder att Galaxy S6 Edge kan räknas som en av Android-marknadens bästa kameratelefon.

Samsung_Galaxy_S6_Edge_Recension_kamera

Kameran fångar bilder med en 16 megapixelsensor och ett objektiv med bländarvärde på f/1,9. Likt sitt syskon tar kameran imponerande bilder i mörka miljöer. Ingen annan Android-telefon vi har testat kan ta så bra bilder i svåra miljöer. Detta påstående utesluter medvetet Nokia Lumia 1020 som fortfarande, ett och ett halvt år efter sin lansering, är smartphonebranschens bästa kameratelefon. Galaxy S6 Edge har ingen chans att ta bättre bilder än Lumia 1020 i mörka miljöer och tar ofta sämre bilder än Windows Phone-konkurrenten i väl belysta miljöer. Galaxy S6 Edge har en tendens till att fånga bilder med för varm vitbalans och saknar det dynamiska omfång som erbjuds av Lumia 1020.

Samsung Galaxy S6 Nokia Lumia 1020
20150406_153435 WP_20150406_15_34_38_Pro
20150406_153503 WP_20150406_15_35_26_Pro
20150406_153631 WP_20150406_15_36_12_Pro2

Notera att vi använder exempelbilderna från Galaxy S6 – detta då det är exakt samma sensor och optik och att vi inte har kunnat hitta några skillnader mellan telefonernas kamror i praktiken.

Galaxy S6 Edge har en av världens bästa smartphonekamera. Den kan inte konkurrera med Nokia Lumia 1020 men är minst lika bra som alla andra Android-kameror på marknaden och ligger i samma klass som Apples senaste Iphone-kameror.

Ljud och bild

På pappret ser det ut som om Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge använder samma skärm. Den enda stora skillnaden verkar vara att Galaxy S6 Edge:s skärm är rundad. I verkligheten möts vi av något annat. Skärmarna skiljer sig åt på fler sätt än man kan tro. Den största skillnaden mellan de två är deras ljusstyrka. Galaxy S6 har en ljusare skärm än Galaxy S6 Edge. Detta bekräftas av våra labbtester men syns också tydligt med bara ögonen.

Samsung_Galaxy_S6_Edge_Recension_skarm

En annan skillnad mellan skärmarna på Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge är faktumet att Galaxy S6 Edge hanterar höga betraktningsvinklar bättre än sitt syskon. Färgerna på Galaxy S6:s skärm förvrängs vid höga vinklar medan Galaxy S6 Edge hanterar dem väl. Skärmen på Galaxy S6 Edge förlorar visserligen lite ljusstyrka vid höga betraktningsvinklar men klarar sig bättre än sitt syskon.

Samsung_Galaxy_S6_Edge_Recension_skarm_jamforelse

Galaxy S6 Edge har en kraftfull högtalare av relativt hög kvalitet. Den är tyvärr inte tillräckligt bra för att göra det njutbart att lyssna på musik på högsta volym. Särskilt höga frekvenser blir skärande och gör ont att lyssna på. I jämförelse med Galaxy S6 har Galaxy S6 Edge bättre täckning bland de låga frekvenserna men sämre tydlighet i mellanregistret. Skillnaderna är dock minimala.

Snabb fingeravtrycksläsning med ny sensor

Samsung Galaxy S6 Edge har en underbart bra fingeravtrycksläsare. Så länge installationen genomförs på rätt sätt kan läsaren vara riktigt snabb och lätt att använda. Till skillnad från många andra läsare från Samsung behöver användare inte svepa sitt finger över läsaren eller försöka många gånger innan telefonen låses upp. Samsung verkar dock ha problem med konfigureringen av nya fingeravtryck. Vissa fingrar kan bli så gott som omöjliga att använda efter konfiguration medan andra fungerar smärtfritt. Detta kan förhoppningsvis vara något som förbättras med kommande mjukvaruuppdateringar.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0