Samsung Galaxy S6 Edge+: Mjukvara

Samsung Galaxy S6 Edge+ drivs av Android 5.1.1. Operativsystemet är inte längre Googles senaste version av Android, eftersom Android 6.0 lanserades för en vecka sen. Samsung kommer med all säkerhet uppdatera sin nya smartphone till Android 6.0 men eftersom Samsungs mjukvara är kraftigt anpassad lär det dröja ett bra tag innan uppdateringen faktiskt når konsumenter. Sena uppdateringar är en av de stora nackdelarna med Samsungs mjukvara för Android.

Android 5.1.1 är trots allt ett riktigt bra, modernt, stabilt och funktionellt operativsystem. Visst hade vi blivit glada av att se batteriförbättringarna och de många nya funktionerna från Android 6.0 i Galaxy S6 Edge+ men vi har svårt att klaga på Android 5.1.1.

Det är betydligt lättare att klaga på Samsungs överliggande användargränssnitt än på operativsystemet. Många ägare av Samsungs smartphones är troligen väl medvetna om Samsungs designstil och anpassningar av Android. Även med sin senaste generation av smartphones har företaget genomfört stora anpassningar av Android för att göra sina telefoner lite mer unika. Anpassningarna tränger genom hela operativsystemet och är både estetiska och funktionella. Detta betyder att låsskärmen, hemskärmen, appskärmen, aktivitetsvyn och alla andra delar av operativsystemet ser annorlunda ut och inte fungerar på samma sätt som de har gjort förut. Många av Samsungs anpassningar är meningslösa och i vissa fall svårare att använda än vad de ersätter. Det finns inte många delar av mjukvaran som är dålig men det finns inte heller många delar som faktiskt är bättre än det Google erbjuder i sina smartphones.

Samsung har inte bara anpassat operativsystemet, utan också sett till att systemappar har förbättrats. En av de appar som har genomgått anpassning är företagets Kameraapp. Appen är en av branschens bästa och erbjuder allt från enkla kameralägen som ger en snabb och enkel fotograferingsupplevelse, till ett avancerat Pro-läge som ger användare möjlighet att snabbt ändra inställningar så som ISO, vitbalans, fokus och bländarvärde. Användare har till och med möjlighet att spara bilder i RAW-format för att lättare kunna redigera bilder i efterhand.

Samsung Galaxy S6 EdgePlus Recension mjukvara kamera

Samsung har samarbetat med främst två företag för att installera extraappar i sin telefon. Microsoft står för fyra Office-appar, Onedrive och Skype medan Facebooks står för Facebook-appen, Messenger, Instagram och Whatsapp. Utöver dessa finns det inte många flera förinstallerade appar från tredjepartsutvecklare.

Samsung har dock inkluderat ett flertal extraappar. S Health ger användare koll på sin fysiska aktivitet och Smart Manager ge en överblick över telefonens lagringsutrymme, batteri och använda arbetsminne. Många av apparna fungerar bra men Smart Manager riskerar att ge användare en falsk känsla av säkerhet tack vare sin inbyggda ”Enhetssäkerhet”-funktion. Appen riskerar också att övertyga användare att de behöver gå in i appen för att manuellt hantera operativsystemet arbetsminne – vilket är helt onödigt eftersom det hanteras automatiskt av Android.

Samsung galaxy S6 Edge+ kommer utrustad med en unik skärm som har två rundade sidor. Den ena sidan kan användas för att snabb ge användare tillgång till speciella funktioner. Ett svep från den övre delen av telefonens högra sida visar fem favoritkontakter eller fem utvalda appar. Detta betyder att användare snabbt och lätt kan kontakta sin bästa vän eller byta till sin favoritapp med ett enkelt svep. Även om denna lilla funktion är intressant och praktisk gör den inte Galaxy S6 Edge+ särskilt unik. Det finns gott om appar i Google Play som ger liknande funktionalitet och vi kan inte påstå att det är lättare att svepa fingret från telefonens sida bara för att skärmen är rundad.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0