Acer Liquid Jade S: Hårdvara

Acer_Jade_S_Recension_forsta

Acer Liquid Jade S (S56)
Skärm 5 tum IPS
1 280 x 720 pixlar
294 ppi
Processor
Mediatek MT6752
8 x ARM Cortex-A53 – 1,50 GHz
ARM Mali-T760
Internminne 2 GB
Intern lagring 16 GB flash
Minneskort Ja, upp till 32 GB microSD, tar platsen för ett SIM-kort
Kamera – bak Stillbild: 13 MP
Video: 1080p30, 720p30, 480p30
Övrigt: Panorama, HDR, Ljus magi, Vi i multivinkel, Försköning, Presentation m. fl.
Kamera – fram Stillbild: 5 MP
Video: 1080p30
SIM 2 x Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.4
Wifi 802.11n
Bluetooth 4.0 LE
NFC NFC
Anslutningar Mikro USB 2.0
3,5 mm
Batteri 2 300 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 4.4.4
Övrigt DTS-HD-certifierad
Mått 69 x 143 x 7,8 mm
Vikt 116 g

Acer har tillverkat smartphones i många år och till och med sålt smartphones till Sverige en längre tid. Acer Liquid Jade S är en av företagets senaste modeller som visserligen har några månader på nacken nu men som ändå på pappret borde kunna konkurrera med många andra produkter på marknaden.

Jade S har som sagt ett lågt pris men ändå relativt imponerande specifikationer. På telefonens framsida finns en fem tum IPS-skärm med en upplösning på 1 280 x 720 pixlar. På baksidan finns en 13 megapixelkamera med ett otroligt lågt bländarvärde på f/1,8 och innanför skalet gömmer sig ett Mediatek-chipset som är utrustat med åtta processorkärnor klockade till 1,5 gigahertz. Processorn får assistans av 2 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagringsutrymme samt en microSD-kortläsare som har stöd för kort på upp till 32 gigabyte. Till skillnad från många andra smartphones som säljs till kunder i Sverige har Jade S också dubbla SIM-kortläsare som gör det enkelt för användare med flera telefonnummer att använda en och samma telefon. Jade S är även en av få telefoner på marknaden som säljs av tillverkaren med en tre års garanti med tillgång till ersättningsexemplar vid reparation och betalda fraktsedlar eller upphämtning om något skulle strula.

Acer_Jade_S_Recension_SIM

Acer Jade S har en tunn och lätt hårdvarudesign. Telefonen är en av marknadens lättaste och minsta, med tanke på sin relativt stora skärm. Hela telefonen väger 116 gram, vilket kan jämföras med exempelvis Samung Galaxy S6 som har liknande yttermått men som väger 138 gram.

Telefonens framsida är helt täkt av glas. Glaset sträcker sig ända ut till dess kanter och har en lätt rundning längst ut. Runt glaset finns en tunn blank silverfärgad ram som troligen är tänkt att tolkas som metall. Håller man i telefonen är det dock uppenbart att ramen är tillverkad av plast och att egentligen inga yttre delar av telefonen är gjorda av något annat än glas och plast.

Acer_Jade_S_Recension_framsida

Baksidan av Acer Jade S är också tillverkad av plast och det känns tydligt i handen. Med tanke modellens pris har vi svårt att kritisera den för det. Det enda vi kan klaga på är att bakstycket inte går att ta av, vilket också betyder att telefonens batteri inte är utbytbart. På bakstyckets nedre halva hittar vi en högtalare medan baksidans övre halva bjuder på en stor kameralins, som tyvärr sticker ut en millimeter eller två från telefonens kropp men som i alla fall kan assisteras av en LED-lampa i mörka miljöer.

Acer_Jade_S_Recension_baksida

Jade S har en kraftigt rundad baksida som gör att telefonen ligger riktigt skönt i handen. På de rundade sidorna finns sammanlagt tre fysiska knappar, telefonens enda fysiska knappar. Telefonens ovansida bjuder på en av/på-knapp som är lite svår att nå och som ger lite för dåligt med haptisk feedback för att vara lätt att använda. På höger sida finns en kombinerad volym upp- och ner-knapp som är lätt att känna sig fram till men som också ger lite för dåligt med haptisk feedback och som därför kan vara lite klurig att använda. På telefonens undersida finns en microUSB-port som saknar videoutgång och som konstigt nog sitter långt ut på höger sida av undersidan.

Slutligen på telefonens vänstra sida finns telefonens alla kortläsare kombinerade på en plats. I en liten bricka kan användare placera upp till två nano SIM-kort eller ett nano SIM-kort och ett microSD-kort. Telefonen har nämligen två kortplatser, vilket ger användare möjlighet att välja om de vill ha dubbla SIM-kort eller nöja sig med ett SIM-kort men då ha möjlighet att då också använda ett microSD-kort. De användare som ändå väljer att använda två SIM-kort kan temporärt ta ut det ena SIM-kortet för att lägga i ett microSD-kort när telefonen exempelvis ska genomföra en mjukvaruuppdatering, som kräver ett microSD-kort.

Innehåll

19
Leave a Reply

Please Login to comment
19 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Christofferjoeoscreinhardt_oneohoneToblaHenrik_Hiltunen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

[quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Json_81″][quote]det är kort sagt svindyrt oavsett land[/quote]

Det stämmer ju inte riktigt.
Var i Frankrike för några veckor sen, 29:-/dag för 100MB tycker jag är överkomligt.
Visst, du går inte och streamar hela den, men den blir inte ruinerad om du behöver lite kartor eller kolla mailen.[/quote]

Med det menar vi givetvis jämfört med priserna på hemmaplan, men allt är såklart relativt. 🙂

oskar66
Gäst
oskar66

vattentät=dammtät vilket många inte tänker på!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”oskar66″]vattentät=dammtät vilket många inte tänker på![/quote]

Generellt, ja, men de certifieras separat i IP-systemet, därav att vi skriver dem separat. 🙂

hymer
Medlem
hymer

Ingen WP?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”hymer”]Ingen WP?[/quote]

Inte ännu Hymer, men det kommer läggas till inom kort. 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa!

Hassan Shah
Gäst
Hassan Shah

Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ 🙂

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

[quote name=”Carl Holmberg”][quote name=”En annan Korven”]Hoppas du har möjlighet att lägga till Ubuntu phone också, även om det än så länge enbart finns i en budgetlur.[/quote]

Är personligen väldigt sugen på att klämma på och experimentera med Ubuntu Phone, så det kan vi förhoppningsvis lösa![/quote]
Det låter alldeles förträffligt! 🙂

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Hassan Shah”]Jag saknar Nokia Lumia 930 och LG G3, men bra initiativ :)[/quote] Vi planerar som sagt att expandera med lite intressanta Windows Phone-modeller inom kort, tyvärr har vi inte kunnat ha med många äldre modeller som referenser. Vad gäller LG G3 så har vi ett testex av 16GB-modellen som står med i våra prestandatester, men vi avstod från att ta med den i batteritesterna för att den helt enkelt är för använd för att ge pålitliga resultat där. Tanken är att vi ska uppdatera även med den så fort vi har ett passande testexemplar! Tills dess kan du… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Oj, NH imponerar igen!

Väldigt trevligt och välbehövligt med denna guide.
Eloge till Er på NH.

En liten fråga dock; hur klarar ni av att hålla alla dessa guider aktiva?

Mvh 🙂

Bertilsda
Gäst
Bertilsda

– Sonys launcher inte optimal

Vadå inte optimal? Den har lätt den bästa launchern av androidtelefonerna i testet.

KjellO
Gäst

Det hade framförallt varit intressant att få reda på hur bra / dålig telefonin funkar. Sedan länge har det pratats om att Äpple telefonerna hade usel antenn teknik. Hur är det nu ? Har inte telefonen en väl fungerande telefoniteknik är allt annat underordnat.

Henrik_Hiltunen
Gäst
Henrik_Hiltunen

Hej kan ni lägga till Sony experia M4 Aqua, skulle vilja veta hur denna smart phone står sig med de andra ni testat.:)

Tobla
Gäst
Tobla

Varning! Vattentätheten är bara skitsnack. På Länsförsäkringar var det inte första telefonen som kom in…

Annars så var den väl bra.

reinhardt_oneohone
Gäst
reinhardt_oneohone

Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”reinhardt_oneohone”]Specifikation är fel när det gäller nfc. Den har nfc. Vilket är en underbar funktion.[/quote]
Vilken telefon syftar du på? Vi vill givetvis inte att det står fel någonstans.
/Joel

Christoffer
Gäst
Christoffer

Angående Z5 fingertrycksavläsare så håller jag inte med om att man måste hålla tummen rakt på den. När jag la in avtrycken på min Z5 så skulle kan flytta runt fingret över hela så kan låsa upp i nästan vilken vinkel som helst. Har lagt in pekfingret också. Ska kolla hur många man kan lägga in.
Kanske har kommit uppdatering sen recension? Skaffade min förra veckan. Och la in avtrycken innan jag uppdaterade till 6.0