Vi har under dagen gjort vår första uppdatering av Svenska SSD-guiden som publicerades under gårdagen. Uppdateringarna beror omdömen och information kring Samsung 840 Pro och Intel 335, två SSD-enheter som i dagsläget verkar lida av olika former av firmware-problem.

Den nylanserade SSD-enheten Intel 335 uppvisade konstiga resultat i våra TRIM-tester och indikerade att livslängden på SSD-enhetens NAND-flashkretsar skulle vara betydligt kortare än vad Intel själva specificerade. Intel har nu förklarat att detta helt enkelt beror på en mjukvarubugg och alltså handlar om felinformation från enhetens mjukvara – inget fysiskt fel på själva enheten. En uppdaterad firmware är planerad till december månad. Artikeln och omdömet kring Intel 335 är uppdaterat för att reflektera detta.

Samsung 840 Pro som är vår stora testvinnare lider också av vad verkar en buggig firmware. Flera enheter, bland annat en av testlabbets tre modeller, har slutat fungera utan tydlig orsak. Med flera nya rapporter kring detta har vi därför beslutat oss för att lägga in en brasklapp för Samsung 840 Pro. Vänta med ett köp till Samsung släpper en uppdaterad firmware som enligt obekräftade uppgifter är på väg och ska lösa problemet. Vi återkommer med mer information, tills dess har vi uppdaterat enhetens omdöme med en notis om den nuvarande firmware-versionen.

Svenska SSD-Guiden är världens största löpande test av SSD-enheter och går att hitta här på NordicHardware.


Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
S0urcerr0Rwihlke-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Toppen, skulle dock vara roligt med även 840basic

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag jobbar på att få in den 🙂

Medlem
WIRN

[quote name=”-Tjalve-”]Jag jobbar på att få in den :)[/quote]
Grymt!

wihlke
Gäst

Hej!
Anandtech har fått bekräftat att de 840 pro som kraschat hade en gammal firmware som uppdaterades redan innan skeppning av enheterna.
Länk till artikeln :
http://www.anandtech.com/show/6483/update-on-samsung-ssd-840840-pro-failures

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Synd att intel gick över till buggiga Sandforce.
Sandforce prestandaökning känner man knappt av i windows prestanda, men Intel har tidigare varit förhållandevis skonade från ”buggar” vilket det alltså nu blivit ändring på.

Själv offrar jag iaf gärna 50% prestanda mot att få 100% stabilitet i windows.
Jag kanske helt enkelt får fortsätta köpa dyra slöa Intel 510 SSD’s för att slippa dom windows krasherna som typiskt orsakas av SSDer