Crysis 3 bygger i grunden på samma spelmotor som föregångaren och har därför inga enorma krav på din dator där en äldre Core 2 Duo eller Athlon 64 X2 håller måttet. Men det krävs ett relativt modernt grafikkort med stöd för DirectX 11 och en gigabyte minne.

Den första installationen av Crysis fick nästan varje konsumentdator och dess användare att vrida sig ut och in på grund av att det krävde så mycket av hårdvaran. Sedan dess har Crysis gjort sig ett namn bland hårdvaruentusiaster. Den tredje titeln i spelet ser dock inte ut att kräva så mycket av datorn i sin helhet, däremot krävs ett relativt nytt och kraftfullt grafikkort med stöd för DirectX 11.

Crysis_3_Game

Systemkrav Minimum Rekommenderas ”Hög prestanda”
Operativsystem Windows Vista, 7 eller 8
Processor Core 2 Duo 2,4 GHz
Athlon 64 X2 2,7 GHz
Core i3-530
Phenom II X2 565
Core i7-2600K
FX-4150
Minne 2 GB (3 GB Vista) 4 GB 8 GB
DirectX DirectX 11
Grafikkort Geforce GTS 450 1 GB
Radeon HD 5770 1 GB
Geforce GTX 560 1 GB
Radeon HD 5870 1 GB
Geforce GTX 680 2 GB
Radeon HD 7970 3 GB

För att kunna driva spelet rekommenderar Crytek som minst en tvåkärnig processor med två gigabyte RAM-minne, tre gigabyte med Windows Vista. För grafikkortet nämns ett Geforce GTS 450 eller Radeon HD 5770 med en gigabyte minne som exempel, vilket är grafikkortstillverkarnas mellanklassgrafikkort sedan två generation tillbaka.

De rekommenderade inställningarna kräver tvåkärniga processorer av det mer moderna slaget, antingen i form av en Intel Core i3-530 på 2,93 gigahertz och flertrådstekniken Hyper-threading eller en Phenom II X2 565 på 3,4 gigahertz. Kravet på RAM-minne ökar till fyra gigabyte. Tittar vi på grafikkorten krävs det förhållandevis kraftfulla modeller i form av Geforce GTX 560 eller Radeon HD 5870 med en gigabyte minne.

Sist ut finns det även en rekommendation för ”hög prestanda” för den som vill spela med höga inställningar. Processorerna som nämns är antingen en Core i7-2600K eller FX-4150, vilket vi finner underligt då det är två modeller som spelar i helt olika prestandaligor. Tittar vi på grafikkorten är det toppmodeller med en grafikkärna från respektive företag som står på tapeten: Geforce GTX 680 eller Radeon HD 7970.

För den som är sugen på Crysis 3 och behöver tid att uppgradera sin dator finns det tid till det. Spelet kommer lanseras någon gång i februari nästa år för PC samt Playstation 3 och Xbox 360.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JühanDennis T Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Om det kräver såpass av datorn så kommer ju konsollerna att krevera.

Jühan
Gäst
Jühan

Nej, konsolerna kommer inte att krevera då de inte har något API då de programmerar spelen direkt till hårdvaran då hårdvaran kan utnyttjas på ett helt annat sätt som inte är möjligt på PC pga. API flaskhalsar Direct X och OpenGL.

Hårdvaran till PC utnyttjas bara en bråkdel vad de är kapabla till att göra.