Det har sedan tidigare stått klart att Embracer Group gjort sig redo att sälja av spelstudion Gearbox. Nu har det bekräftats att köparen blir Take-Two och i samma veva bekräftas även ett nytt spel i serien Borderlands vara på väg.

Embracer Group har haft en del motgångar den senaste tiden. Nyligen stod det klart att företaget förbereder sig för att sälja några av de spelstudios som gått under deras flagg. Bland dessa studios hittar vi bland annat Gearbox som nu hittat ett nytt hem hos publicisten Take-Two.

Take-Two betalar 460 miljoner dollar för den 25 år gamla spelstudion. Affären inkluderar dock inte ”vissa tredjepartspubliceringar” och andra tillgångar Take-Two inte finner tillräckligt åtråvärda. Exakt vad detta innebär är däremot inte helt klart. Gearbox har stått som publicist för speltitlar från andra studios som till exempel Remnant 2. Således återstår det att se exakt vad som kommer hända med Remnant 2 och dess utvecklare Gunfire Games.

Utöver uppköpet bekräftats det att Gearbox arbetar på sex olika speltitlar. Fem av dessa ska vara uppföljare till existerande spelserier. Två att dessa fem är ett nytt spel i Homeworld-serien och den andra är ett nytt Borderlands-spel. Homeworld 3 är sedan tidigare bekräftat och kommer lanseras i maj. Vi vet däremot inte hur långt utvecklingen har kommit på nästa spel i Borderlands-serien eller när det kommer lanseras.

Både Take-Twos Strauss Zelnick och Randy Pitchford från Gearbox ser på affären med stor optimism. Pitchford säger att genom att gå ihop med Take-Two kan Gearbox nå ”nästa nivå”. Detta efter att företagen arbetat tillsammans vid till exempel lanseringarna av de tidigare Borderlands-spelen. Ett ännu närmare samarbete och vad det kan innebära för framtida Gearbox-spel är något de två cheferna verkar vara väldigt glada över.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid