Tele2 har smyglanserat abonnemanget Unlimited som erbjuder helt obegränsad surf inom Sverige, och 12 GB per månad i övriga EU.

Användare som ständigt förbrukar hela sin datamängd kan nu slappna av. Tele2 har idag smyglanserat ett nytt abonnemang kallat Unlimited som erbjuder helt obegränsad data för 499 kronor i månaden.

Tele2 skickar med ett gratis extra SIM-kort för data, som kan användas exempelvis i en router eller surfplatta. För att dra nytta av den obegränsade mängden data går det även att köpa till upp till 8 stycken extra datakort, för 19 kronor i månaden per kort.

Med Unlimited blir Tele2 den första operatören i Sverige som erbjuder obegränsad datamängd sedan Telenor avskaffade sitt motsvarande abonnemang, Telenor Fastpris, för fyra år sedan.

Tele2 Unlimited

Obegränsad surf – men kräver löpande aktivering

För att förhindra missbruk av den obegränsade datamängden finns en tröskel på 5 gigabyte (GB) data per dag. Efter att 5 GB förbrukats behöver kunder manuellt aktivera mer data med 1 GB åt gången. Påfyllningen är dock helt gratis, och det finns ingen begränsning för hur många 1 GB-aktiveringar som kan göras. På så sätt ska Tele2 förhindra att abonnemangen missbrukas till exempelvis servrar eller omfattande fildelning.

Det nya abonnemanget kommer även med 12 gigabyte surf utomlands i EU- och EES-länder. Exakt vilka länder detta gäller listas på operatörens hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MalinCarl HolmbergMorkulStormense Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Borde vara brottsligt att kallas ett tak på 5 GB om dagen för obegränsat.

Stormense
Medlem
Stormense

Svarar mig själv. Det är så att du får använda 5 GB om dagen och sedan svara okej på ett sms för varje GB därutöver. Inte brottsligt alltså, bara krångligt men det kanske behövs för att hålla torrent-tankare borta från masterna.

Morkul
Medlem
Morkul

Sedan skulle jag vilja sedan någon surfa upp 5GB om dagen. Ja du kan köra nerladdningar och så vidare men det är del facto inte surf.

Lite ordklyveri men ändå 😀

Carl Holmberg
Editor

Ja, begränsningen är avsedd att förhindra ”missbruk”, exempelvis för serveraktivitet eller torrenttrafik. Samtliga operatörer är försiktiga, givetvis till viss del för att bibehålla vinstmarginal men även för att undvika ytterligare överbelastning av LTE-nätet. Vi får helt enkelt se hur långt de första 5 GB per dag räcker i praktiken och för hur många det riskerar att bli ett irritationsmoment, det känns väl inte helt osannolikt att Tele2 kan höja den successivt, framför allt om konkurrenterna också hoppar på tåget. Men för att sätta det i perspektiv: Om 5 GB om dagen hade varit ett hårt tak och inte bara en… Läs hela »

Malin
Gäst
Malin

taket för varje dag är satt till 20 gig enligt killen i Tele 2 butiken i Täby. Sedan sms ar man för varje 5 gig tills klockat passerar 24:00, då 20 gigg kan användas igen osv. Det låter hur bra som helst och jag går därför raskt över från 6 år med tre abonnemang hos tre till ett unlimited hosTele 2.

Därmed är jag redo för framtiden och 4k. 🙂