Cooler Masters gamingmus MasterMouse Pro L har högpresterande komponenter och utbytbara paneler. Bra på pappret, men med viktiga missar.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.


MusCooler Master MasterMouse Pro L
AnslutningFlätad USB-kabel - 1.8 m
Antal knappar8
SensorPMW3360
DPI/ CPIUpp till 12 000 DPI
Polling rate125 - 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlekM/L
Dimensioner125 x 68 x 38 mm
Vikt127 g (med kabel)
Drivrutiner/ programvaraCooler Master MasterMouse Pro L Software
Lägsta pris på Prisjakt.nuProduct price

Form och design

Cooler Master MasterMouse Pro L kommer storleksmässigt in som en mellanstor till stor gamingmus i Svenska musguiden. Med sin symmetriska design lämpar den sig väl för både höger- samt vänsterhänta användare. MasterMouse Pro L går i mattsvart design med RGB-beslyning i scrllhjulet samt längst bak i ryggen av musen. Den lämpar sig bäst för användare med handstorlek mellan till large och med tanke på den symmetriska designen så är handflategrepp inte optimalt men MasterMouse Pro L lämpar sig ypperligt för klo- samt fingergrepp.

cm_mastermouseprol_2

Knappar

MasterMouse Pro L har totalt åtta klickbara knappar med scrollhjulet inkluderat där varje sida av musen har försetts med två sidoknappar i slimmad och avlång design. Sidorna bjuder även på utbytbara paneler och det medföljer en alternativ uppsättning.

Tittar vi på ovansidan av MasterMouse Pro L så hittar vi sedvanliga vänster- och högerklick samt ett gummerat scrollhjul med klickfunktion. Längre bak i ryggen hittar vi Cooler Master-logotypen samt straxt därunder även en linje med dioder för full RGB-belysning. Även ovansidan är modulär och kan skiftas mot ett medföljande för att justera dimensionerna några millimeter.

Undersida

Vänder vi MasterMouse Pro L på sidan så ser vi tre glidytor, en centrerad sensor samt en hårdvaruknapp för skifte av DPI-nivåer. Bakom det sexkantiga gummiskyddet finns en skruv som måste lossas om man ska byta ovansidan.

cm_mastermouseprol_8

USB-kabeln som ansluter till musens centrala front är ganska hård i sitt material vilket inte gör det särskilt enkelt att forma den kring övrig utrustning. Här behövs verkligen en sladdhållare.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobbe
Medlem
Tobbe

DPI.. UNDER? …njaä.