Testresultat: Robocopy

Robocopy är ett annat test som vi kört länge, och här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju stycken olika robocopy-test. Två använder sig av stora ISO filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer.

I det första testet så tar vi testfilerna från Large och medium testerna, och bara gör en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I nästkommande 6 tester så testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.

Efter riktigt usla resultat i våra workstation-tester så går vi tillbaka till det som RC100 faktiskt är relativt bra på, och det är sekventiella överföringar. Trots det så är resultaten en mix av ok och dåligt. En helt vanlig kopiering tuggar på relativt fort och är i klass med de snabbaste MLC-baserade SATA-enheterna och betydligt bättre än Intel 600p.

Hur skrivprestandan blir i dessa tester är väldigt beroende av hur stor SLC-cache som enheten har. I vårt fall så beror det nog mer på hur snabbt enheten lyckas tömma SLC-cachen till TLC innan den kan gå vidare. När vi försöker läsa och skriva våra stora ISO-filer så ligger läsprestandan på ungefär 1100 MB/s, vilket vi också såg i IOMeter. Skrivprestandan matchar även den det vi såg i IOMeter, ungefär 250 MB/s. I medium-testet så ser vi dock en helt annan bild. Läsprestandan är fortfarande runt 1100 MB/s, men skrivprestandan har ökar till över 600 MB/s vilket är betydligt bättre än alla SATA-enheter. Small är också betydligt bättre för RC100 som återigen springer ifrån SATA-enheter rejält i båda läs och skriv.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid