Thermalright har lanserat flera imponerande kylningslösningar för processorer och grafikkort de senaste åren. När tillverkaren nu breddar sitt sortiment har man satsat på den lukurativa spelkonsolmarknaden och utvecklat en effektiv kyllösning för Microsofts spelkonsol Xbox 360, Thermalright TR-360.

Thermalright har som väntat fokuserat på den senaste modellen av Microsofts spelkonsol, Xbox 360 Slim som den ofta kallas. Microsoft har i denna modell bakat in alla tyngre komponenter i ett och samma kisel, vilket underlättar kylningen av spelkonsolen. I den nya processorn hittar vi även grafikkretsen och andra värmealstrande komponenter.

Thermalright har utvecklat sin TR-360 kylare för att hålla ner temperaturen ytterligare och på detta sätt låta fläkten i spelkonsolen arbeta vid lägre varv och på så sätt göra mindre väsen av sig. Kylaren består av en större kopparbas med nickelplätering som leder värmen vidare genom fyra stycken 6mm värmerör till totalt fyra separata kylflänsar. Flänsarna är tillverkade i aluminium och har positionerats för att maximalt utnyttja spelkonsolens ny smalare chassi. Där det finns extra utrymme har Thermalright helt enkelt placerat en kylfläns. Kylaren väger 275 gram och mäter 178mm x Width 171mm x Height 52.7mm, även om det är mycket luft mellan de olika delarna.

tr360

Den nya kylaren kräver givetvis att man öppnar upp sin konsol och förlorar dess garanti. Men för den som vill ge sin ögonsten lite bättre kylning är det något man får leva med. Vad prislappen spikas till är ännu oklart.

Här ser vi TR-360 i jämförelse med den standardkylare som Microsoft skeppar sin spelkonsol med.

tr3602

heatsink
Standardkylning i Xbox 360 Slim (bildkälla: Anandtech)

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
langrmdAnton Karmehedvoleyrobaronatom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anders Nilsson
Medlem

Sjukt coolt! Kom med detta till PS3 med! 🙂

baronatom
Gäst
baronatom

Jag har en X360 Slim och jag kan direkt säga att den oavsett förhållanden är mer högljudd än PS3 Slim som står bredvid i en TV-bänk. Den enda gången PS3 väsnas mer än 360 Slim är när den läser en Blu-ray frenetiskt. Slim är ofattbart mycket tystare än gamla tjocka 360 men den är fortfarande inte på långa vägar lika tyst som en idle PS3 Slim vs idle 360 Slim. Ljudnivån på 360 Slim höjs (knappt märkbart) när man spelat ca. 1h. Jag tycker att ljudnivån från 360 Slim är mer konstant än på PS3 Slim som för mestadels behåller… Läs hela »

Voleyro
Medlem
Voleyro

Själv har jag en Slim 360 och enda gången den blir höggljud är själva den externa netdelen när jag spelat ett antal timmar.

Jag installerar alltid mina spel i hddn , en nackdel är att ifall man inte installerar på hddn, kommer xboxen låta värre än en dammsugare.

Men denna kyllösning var intressant för mig, jag kanske ger mig på ett sånt ifall det släpps i Sverige. Dock kommer jag göre det för nöjesskull.

rmd
Medlem

Har ingen köpt denhär än? Verkar extremt mycket trevligare än originalet iaf 🙂

lang
Medlem
lang

Har man normal ljudvolym på tvn vilket jag ofta har brukar inte spela utan ljud. Men då hör man inte slim överhuvudtaget. När den läser från skiva är den i stort sett ljudlöst. Fläkten låter lite om man sätter sig bredvid annars hörs den inte.