Thermalright smygvisade nyligen sin nya grafikkortskylare Shaman. Kylaren som är kompatibel med nästan alla högprestanda kort på marknaden idag, även kommande Radeon HD 6800, har nu även visat vad den är kapabel till rent prestandamässigt, genom att kyla ett ordentligt överklockat GeForce GTX 460.

Thermalright har publicerat en liten teaser där man visar ett system med öppet chassi som efter runt 10 minuter i Furmark 1.8.2 visar en GPU-temperatur på endast 61 grader celsius. Extra imponerande med tanke på att grafikkortet över överklockat till 900 MHz GPU och 1 800 MHz Shaders. Jämfört med 675 MHz/ 1 350 MHz som är originalfrekvenserna.

Rumstemperaturen låg på höga 28 grader celsius och fläkten som användes var samma tysta TY-140 modell (1300 rpm med 21 dBA) som vi använde i vår recension av Thermalright Spitfire.

Shaman ser ut att bli en riktigt välpresterande GPU-kylare, den stora frågan vi fortfarande väntar svar på är prislappen. Som lär avslöjas den 30 september när den officiella lanseringen sker.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
flopperfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Ingen liten pjäs! Pris på 300kr så blir det ett givet köp, men den lär väl gå loss på 600 minst 🙂

flopper
Medlem

utrymmeskrävande dock.