Thermalright gör sig redo för att skeppa sitt senaste tillskott på kylarmarknaden med en väldigt macho kylare för riktiga män. Skämt åsido heter kylare HR-02 Macho och blir en helt ny kylare från företaget med en rätt så kraftig design som väger exakt 1 kg med fläkten. Kylflänsarna sitter inte så tätt inpå varandra vilket tyder på att den borde bjuda på rätt bra kylningsförmåga även med tystgående fläktar.

Den nya kylaren från Thermalright ser rätt intressant ut på ett avseende då den kommer med sex stycken 6 mm värmeledningsrör i koppar men endast 31 aluminium kyflänsar med rätt stort avstånd från varandra. Varje aluminiumplatta har även massor med hål uttryckta för ett ökat luftflöde. Kylaren ser även ut att vara något ”böjd” bakåt så att den inte ska invadera minnesplatserna lika mycket som de flesta luftkylare på marknaden gör. Kylaren kommer med måtten 162 x 140 x 102 mm utan fläkt.

HR02c

En kylare som inte tar i minnesplatserna på moderkortet?

Fläkten är en egendesignad av Thermalright på 160 x 140 x 26.5 mm som enligt företaget självt ska en ljudnivå på 19-21 decibel och ett luftflöde på 56-73 CFM. Dessa uppgifter ska tas med en nypa salt med antalet RPM (varv per minut) avslöjar att det faktiskt är en tyst fläkt det pratas om, någonting som borde passa perfekt ihop med designen på kylaren.

HR02a HR02b

Thermalright HR-02 Macho ska ha en universal-montering och passa på Intel 1366/1156/1155/775 och AMD AM2/AM3 och borde även fungera ihop med Llano och socket FM1 med tanke på att monteringsmekanismen är densamma. Kylaren och fläkten väger 860 repspektive 140 gram, alltså ihop exakt 1 kg. HR-02 Macho ska skeppas inom kort och få en prislapp på €37.90, alltså straxt under 400 kr i Sverige.

Relaterade nyheter:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BogeynodnoxViking1962TempelMean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Undrar om den är bra och framför allt tyst. Jag är ute efter en bra kylare, men det får bli efter köpet av bulldozer

Imlal
Gäst
Imlal

Med tanke på avståndet mellan flänsarna så kommer den nog att vara tyst då det inte krävs lika mycket lufttryck för att få igenom luften mellan flänsarna.

Klarar mig bra med min TRUE ett tag till dock.

//Jimmy

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Inte blodigt dyr heller. Sitter hemma och svär åt att alla kylare jag haft här har gått vidare i arv, har ingenting kvar själv, liksom. Kanske skulle slå till.

Tempel
Medlem
Tempel

Knappast supertyst med tanke på att fläkten sitter direkt mot flänsen utan nån dämpning vad jag kan se…

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag har nog bestämt vad jag kommer att skaffa för fläkt nästa gång. Det blir inte denna men en Thermalright Silver Arrow som har två fläktar och kyler något bättre än Noctua D14 och lär inte blocka några minnesplatser om man blåser ut bakåt. Men det spelar nog ingen roll då mina minnen ska sitta från höger till vänster istället för det normala från vänster till höger. Jag använder ju bara två minnesplatser hur som helst

Johan
Medlem
Johan

#4 Det följer med fyra stycken gummilappar som du kan sätta i hörnen mellan kylflänsen och den medföljande fläkten

Kylaren är förövrigt samma som gamla HR-02 som jag har och den är mycket kompetent, Jag kör den på en i5 2500k passivt ligger på 31grader idle och 55grader i load med en innomhus temp på 24grader.

Här är en review med HR-02 mot Noctua D-14 både passivt och med en eller två fläktar monterade.

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermalright-hr02_5.html#sect0

Bogey
Medlem
Bogey

Ligger priset såpass lågt som 400:- med fläkt och prestandan är som HR-02, så lär den vara mycket prisvärd.
Fjantigt namn dock, fast värre finns väl ( har en Andy Samurai i ngn burk)