Small preview image

Thermalright har nyligen lanserat en spetsad version av sin Ultra-120 True-serie och nyckelordet för den nya kylaren är kort och gott koppar. Thermalright har valt att utveckla True Copper modellen helt i solid koppar och det gör en redan massiv kylare ännu mäktigare. Som vi tidigare rapporterat ligger vikten på närmare 2 kilo och lär få de flesta moderkort att vika sig i ren rädsla. Men med hög vikt och stor kontaktyta borde vi även se fin prestanda. På expreview har man nu publicerat de första testerna med Thermalrights nya best och det ser lovande ut.



Man har jämfört kylaren mot sitt redan tidigare välpresterande syskon, Thermalright True Black. Kylarna håller samma temperatur vid idle men under belastning toppar True Black på 71 Co medan True Copper håller sig på 67 Co. Inga gigantiska skillnader men då pratar vi om en jämförelse mellan två väldigt liknande kylare där bara tillverkningsmaterialet skiljer. Det skulle vara ännu intressantare med en jämförelse mellan andra tillverkares toppmodeller.


Vi kommer att bjuda på våra egna tester med Thermalright Ultra-120 True Copper inom kort och det med en vinkel jag tror ni kommer att uppskatta. Hur många av de 3000 exemplar som ska tillveras vi kommer att få se i svenska butiker återstår att se, men räkna med ett pris på närmare 1000 kronor med fläkt och fraktkostnader inräknade (2kg!).


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid