Thermaltake är för de flesta troligtvis förknippade med spelmarknaden och inte minst agressivt designade datorchassin. När tillverkaren utökar med en ny fulltowermodell med svenskklingande namnet Urban är det däremot stilrenhet som står högst på prioritetslistan.

Thermaltake Urban S71 går förvisso att få även med ett plexiglasfönster för den som vill vara lite mer vågad men i övrigt är det en föredömligt stilren skapelse. Chassit tillverkas i stål och mäter 534 x 213 x 584 millimeter med en nettovikt på 10,5 kilo.

Designen går i ett helsvart tema med en frontpanel i borstad aluminium som döljer de tre 5,25 tums enheterna framtill. En blå LED-list i framkant av chassit är det enda flashiga designelementet. Framtill sitter även fyra USB-portar (2xUSB3, 2xUSB2) samt anslutningar för mikrofon och hörlurar. Ovanpå chassit hittar man strömknappar och aktivetetslampor samt en hotswap-docka för 2,5 eller 3,5 tums enheter. Innanför skalet hittar vi ljuddämpade sidopaneler, samt fem stycken 3,5 tums platser som monteras utan några extra verktyg.

urban2

Urbant kommer utrustat med två 200 millimeters fläktar, en i fronten samt en i taket samt en 120 millimeters fläkt baktill. Men kan även uppgraderas med ytterligare en 120- eller 140-millimeters fläkt i botten samtidigt som det finns plats för en 240 millimeters radiator. Processorkylare får mäta som mest 160 millimeter i höjd medan grafikkort får vara ända upp till 344 millimeter långa.

urban3

urban4

Thermaltake Urban S71 ska även komma med smidiga lösningar för kabeldragning, fläktfilter och ska få en prislapp på runt 1 200 kronor inklusive moms.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid