Thermaltake fortsätter sin satsning på tillbehör för datorspelare med ett nytt tangentbord under sitt Tt Esports-varumärke. Den nya modellen går under namnet Poseidon och riktar sig mot mellanklassen av mekaniska tangentbord med Cherry MX Blue-brytare.

Vi har tidigare klämt på Thermaltakes mekaniska tangentbord Meka G-unit, en bjässe till tangentbord med svarta Cherry-brytare som riktade sig mot premiumsegmentet av datorspelare och som vi gav vår Rekommenderar-utmärkelse för sitt smidiga upplägg, sin utbytbara kabel och andra finesser.

Den nya modellen, Poseidon, riktar sig något lägre i prisklass. Här finns inga dedikerade makrotangneter och inte heller några svarta Cherry-brytare. Istället används en något mer generisk design, inte helt olik den som används hos flera modeller från Ducky och Zowie.

Annons

8361_06_tt_esports_launches_the_poseidon_illuminated_mechanical_keyboard

Poseidon har individuellt bakgrundsbelysta tangenter som kan justeras i fyra steg samt blå Cherry-brytare, vilket tillsammans med den mer stilrena designen än Meka-serien antyder att Thermaltake riktar sig mot användare som använder tangentbordet mer för skrift och inte endast för spel.

Modellen marknadsförs dock fortfarande som ett speltangentbord och har diverse funktioner för ändamålet. Det finns inget stöd för full N-key rollover, men Thermaltake utlovar ett stöd för 6-8 tangenter utan ghosting. Mediatangenter finns i kombination med en funktionsknapp och en annan funktionstangent låter användaren deaktivera Windows-tangenten under spelsessioner.

Thermaltake Tt Esports lanseras nu under augusti månad med en rekommenderad prislapp på 79,99 dollar, vilket kan komma att motsvara omkring 600-800 kronor inklusive moms i Sverige.

Annons


Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Calathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marcus Heinemo
Medlem

Äntligen ett lite billigare tangentbord med blåa brytare och bakgrundsbelysning.