Small preview image

AMD väntas lansera sin nya Opteron-serie Magny-Cours under första kvartalet 2010. Men medan tillverkaren själv än så länge tiger om processorernas specifikationer och direkta status har nu deras partners börjat ta sig friheter. Servertillverkaren Oakville Mehlville Computers har helt oblygt lagt upp fyra tolvkärniga Magny-Cours processorer till försäljning på eBay under veckan och de nya AMD Opteron 6174 processorerna har fått ett pris som matchar dess sällsynthet.



Oakville Mehlville Computers har lagt upp kvartetten processorer till ett sammanlagt pris av 7000 dollar. Men detta är endast startbudet, för dem som är otåliga går det även att köpa på sig processorerna för 8000 dollar direkt utan budgivning.


AMD Opteron 6174 specifikationer



  • 12 kärnor (Dubbla Istanbul kretsar)

  • Socket G34 (1944 pins)

  • 2,2GHz

  • 12MB L3-cache

  • 512KB L2-cache per kärna

  • HyperTransport 3.0

  • DDR3-1333 RAM

Processorerna ska enligt annonsen vara nya och arbeta i en klockfrekvens om 2,2GHz. Processorerna använder sig av den helt nya G34 sockeln som gjort sig känd för sin rektangulära form. Tyvärr är det nog vissa problem att få tag i moderkort till processorerna men servertillverkaren passar även på att sälja en komplett Magny-Cours server där alla fyra processorerna parats med ett Tyan S8812-moderkort, 64GB RAM och lite andra godsaker. Då hoppar prislappen upp till 20 000 dollar, motsvarande cirka 150 000 svenska kronor.



Vad som fått Oakville Mehlville Computers att lägga upp processorerna och servrarna på eBay förtäljer inte historien. Men vi skulle gissa att det handlar om ett, kanske något riskfyllt, PR-trick.


Källa: eBay via X-bit Labs

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid