Surfplattor under 10 tum är en het produktkategori och flera tillverkare blickar hungrigt på potentiella marknadsandelar. Näst ut kan vara Toshiba, som uppges arbeta på en surfplatta med 7-tums skärm och Android 4.2.2, riktad mot det lägre prissegmentet.

När surfplattor som kategori på allvar tog fart efter lanseringen av Apples första Ipad var det omkring 10 som var den vanligaste storleksklassen. Sedan dess har dock mindre tillverkningsprocesser och bättre batteriteknik gett bättre möjlighet att paketera gott om prestanda och vettig batteritid även i mindre formfaktorer på 7-8 tum.

Både Samsung, Asus, Apple, Acer och flera andra har lanserat surfplattor i den storleksklassen med varierande prestanda, men modellerna i de lägre prisklasserna tycks sälja särskilt bra, inte minst till de konsumenter som är ute efter mer skärmyta än en mobiltelefon för vardagssysslor som planering, surf och social media, men fortfarande vill ha optimal portabilitet.

Notebook Italia har hittat benchmark-resultat som antyder att Toshiba planerar att komplettera sitt utbud med en surfplatta på just 7 tum. Tillverkaren har nyligen utannonserat 10-tumsmodellen Excite för det mer påkostade segmentet, en skärm på 2560 x 1600 pixlar och Nvidia Tegra 4. Det mindre syskonet tycks inte bli fullt lika påkostat.

Billiga plattor lockar

Sagda modell benämns i en benchmark som ToshibaAT7-A, vilket antyder en storlek på just 7 tum. Upplösningen tycks bli sparsamma 1024 x 600 och processorn av okänd modell specificeras till 1,6 gigahertz och arbetar tillsammans med grafikkretsen Mali-400 – det rör sig med andra ord inte om ett prestandamonster. Operativsystemet uppges vara Android 4.2.2.

I vanlig ordning med den här typen av källor kan vi varken bekräfta eller avfärda informationen ännu, men då till synes samtliga tillverkare slåss om dessa marknadsandelar med näbbar och klor är det allt annat än oväntat att även Toshiba vill få en bit.

En fråga som kvarstår är dock hur man planerar att differentiera sig med återhållsamma specifikationer i så redan pass välfylld marknad.

Källa: Notebook Italia via Fudzilla

Relaterade nyheter:


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Kenooo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det intressantaste är priset förståss. Den kan vara intressant om priset lägger sig runt 1500kr i Sverige.

Medlem
Wargreymon

Varför tror alla tillverkare att liten platta måste vara billig? Visst, gör en billig 7″, men gör också en lite mer premium 7″ också. Vill se en 1080p eller 1200p med s4 pro, Snapdragon 600/800 eller liknande. Kan man mala ut telefoner med detta så varför inte en vettig 7-8″?

Kenooo
Gäst
Kenooo

Priset och hårdvara i all ära men Toshibas support och uppdateringar är obefintlig.. Avråder starkt!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”wargreymon”]Varför tror alla tillverkare att liten platta måste vara billig? Visst, gör en billig 7″, men gör också en lite mer premium 7″ också. Vill se en 1080p eller 1200p med s4 pro, Snapdragon 600/800 eller liknande. Kan man mala ut telefoner med detta så varför inte en vettig 7-8″?[/quote]

Nexus 7 (2) kommer ha 1080p panel och en Snapdragon 600.