Toshiba AT200 har presenterats officiellt på IFA-mässan i Berlin som slog upp portarna tidigare i veckan. Surfplattan som baseras på Googles Android-operativsystem är trots sin klassiska design ganska unik. Först och främst är det marknadens tunnaste surfplatta med en profil som mäter blott 7,7mm, samtidigt är det även den första Android-plattan med en 1,2 GHz OMAP4430 processor.

Toshiba har inte direkt rosat tabletmarknaden hittills men med AT200 – eller Excite som den även kallas – verkar man satsa fullt ut på det populära Android-segmentet. Surfplattans 10,1 tum stora skärm har en upplösning på 1 280 x 800 pixlar och drivs alltså av en systemprocessor från Texas Instruments. Med dubbla kärnor på 1,2 GHz samt en PowerVR SGX540 grafikdel bör OMAP4430 ha kraft nog för att klara av de flesta uppgifter med bravur. Processorn paras med 1GB RAM och upp till 64GB lagring (32GB integrerat + 32GB microSD).

toshat2002

Operativsystemet är senaste smaken av Android, Honeycomb i version 3.2. Detta backas up av dubbla kamerasensorer, en 5 megapixel med LED-blixt baktill samt en en VGA-modell för videochat framtill. Andra noterbara funktioner är stereohögtalare, microUSB-ingång, microSD-läsare samt microHDMI och Bluetooth.

toshat200

Den kanske största behållningen är trots allt formatet och designen på surfplattan. Toshiba AT200 mäter alltså endat 7,7mm i profil, vilket får nästan lövtunna Samsung Galaxy Tab 10.1 att verka överviktig med sina 8,6mm. Baksidan av surfplattan är klädd med borstad aluminium vilket också bör ge en solid känsla, trots dess extremt tunna profil. Vikten hålls ner till 558 gram men man har trots det lyckats få in tillräckligt med battericeller för att erbjuda upp till 8 timmars videotittande.

Toshiba AT200 ska lanseras i europa någon gång under fjärde kvartalet, vad prislappen landar på är ännu oklart.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonAnton Karmehedfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Hm, det verkar inte helt illa! Om priset är rätt så kan denna nog bli en hit.

Jacob Hugosson
Medlem

Innovation, då är det ju bara att vänta på Apple iPad 3 😀

Den här ser faktiskt riktigt het ut, tråkigt bara att inte så många gått på samma spår som ASUS Transformer… Jag skulle då aldrig i min vildaste fantasi slänga ut flera tusenlappar för en surfplatta utan tillhörande tangentbord, så om jag var på jakt efter en dyr 10″ vet jag vilket företag som skulle få mina pengar.