Toshiba är kanske inte den hetaste tillverkaren på ultrabookmarknaden men med sin nya Kirabook verkar man vilja ändra på den saken. Den 13,3 tum stora datorn kommer nämligen med en rejält högupplöst skärm med 2 560 x 1 440 pixlars upplösning och stöd för multi-touch.

Toshiba Kirabook ser ut att vara en förhållandevis slimmad maskin som tillverkas av en pressad magnesiumlegering. Vikten ligger på låga 1,18 kilo och Kirabook mäter endast 17,8 millimeter i profil, något som enligt de första rapporterna får datorn att kännas mer som en 11-tums modell än den 13,3-tums modell det faktiskt handlar om.

Kirabook kommer med flera trevliga specifikationer som en processor ur Intels strömsnåla Core i5- eller Core i7 serier, integrerad HD Graphics 4000 grafik, 8 gigabyte internminne och upp till 256 gigabyte SSD-lagring. Batteriet specificeras till 50 wattimmar men hur länge detta räcker för att driva datorn med dess högupplösta skärm specificeras inte.

kirabook3

kirabook

Datorn är även utrustad med högtalare som lånar teknik från Harman Kardon, HDMI-utgång, SD-kortläsare, tre USB-platser och en kombinerad 3,5mm-anslutning för hörlurar och mikrofon. Med i paketet kommer även 25 gigabytes molnlagring samt Adobe Photoshop Elements 11 och Premier Elements 11 samt 2 års garanti med telefonsupport dygnet runt. Just Toshibas Kira-kunder kommer få extra god support enligt tillverkaren.

Toshiba Kirabooks riktiga ess är såklart skärmen. Den 13,3 tum stora IPS-panelen har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar och ger alltså en pixeltäthet nästan i klass med Apples Macbook Pro Retina 13 som har en upplösning på 2 560 x 1 600 pixlar. Själva skärmen skyddas av Gorilla Glas. Basmodellen kostar 1 599 dollar men uppgraderar man skärmen med multitouchstöd kliver priset upp till 1 799 dollar och väljer man en kraftfullare Core i7-processor stiger det ytterligare till 1 999 dollar.

kirabook2

Toshiba Kirabook blir med andra ord en ganska dyr historia när den börjar säljas den 12 maj. Men datorn kommer vara en av de få bärbara Windows 8-maskinerna med 2 560 x 1 440 pixlars upplösning på marknaden.


6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KillerkickanxemacsAnton KarmehedMcKinleythis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Plötsligt kändes Google Chromebook Pixel prisvärt! :-*

this
Medlem
this

Kommer den inte lite väl sent nu när Haswell börjar närma sig?

McKinley
Medlem
McKinley

Jag väntar på Haswell och GT3e inside.
Som This säger, den kommer en aningen för sent.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Tycker den ser riktigt intressant ut.

Klarar mig bra utan Adobe-produkterna så hade gärna sett ett lägre pris istället.

2 års dygnet runt telefonsupport känns också sådär. Är det något man verkligen utnyttjar? Visst, det är bra om en support svarar eller hanterar garantiärenden snabbt, men det känns inte som om det behöver vara dygnet runt service utan det räcker med att man får snabba besked och inte, vi hör av oss om en månad… Tack för att du ringde mitt i natten.

:-*

Killerkickan
Gäst
Killerkickan

För min del så tycker jag det är ett bra pris om man jämför med en MacBook Pro med Retinaskärm! Med tanke på ätt man får en högupplöst touchskärm också.