Toshiba blir en av de första datortillverkarna som tar den glasögonfria 3D-tekniken till marknaden. Tillverkaren har nu lanserat sitt bärbara multimediasystem Qosmio F750 3D som förutom en 2,0 GHz Core i7-processor och ett GeForce GT540M grafikkort även utrustats med en högupplöst 15,6-tums skärm. En skärm som även kan visa 3D, utan behov av störande glasögon.

Toshiba Qosmio F750 3D fokuserar som väntat på de konsumenter som konsumerar stora mängder multimedia och förutom en kraftfull processor och ett diskret grafikkort hittar vi 6GB RAM, 640GB hårddisk samt en Blu-ray brännare som stödjer BD-XL media (100GB).

Andra trevliga funktioner är ett högtalarsystem med anor från Herman Kardon, multi-kortläsare, HD-webbkamera, USB 3.0, Bluetooth 3.0, WiFi 802.11n samt en installation av Windows 7 Home Premium. Men i den 2,8 kilo tunga maskinen sitter då pärlan som är en 15,6-tums skärm med 1 920 x 1 080 pixlars upplösning som stödjer stereoskopisk 3D.

Annons

Det Toshiba startade med marknadens första glasögonfria 3D-TV (Regza GL1) fortsätter man nu med Qosmio F750 3D och man har sett till att nyttja 3D-tekniken på flera spännande sätt. Den största nackdelen med glasögonfri 3D-teknik är att man bara kan se 3D-effekten ur en specifik vinkel. Men genom att använda sig av datorns webbkamera och följa användarens rörelse så ändrar datorn denna 3D-vinkel i hänsyn till din position. Man kan fortfarande bara se 3D-effekterna ur en vinkel, vilket utesluter dina vänner på sidorna, men detta är en annars klart vettig teknik.

qosmio

Toshiba har även löst så att man kan visa 2D och 3D material samtidigt på skärmen. Där man exempelvis har ett fönster med en 3D-film medan man arbetar i word med vanlig 2D-bild resten av skärmen.

Toshiba Qosmio F750 3D väntas få en prislapp på runt 20 000 kronor och ska finnas tillgänglig i Europa under augusti månad.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedshaglordMerlinenEliXyR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

Erm? GeForce GT540M lite i underkant för o köra 3D va?

Merlinen
Medlem
Merlinen

[quote name=”EliXyR”]Erm? GeForce GT540M lite i underkant för o köra 3D va?[/quote]

Tänkte just på samma sak, specielt i 1920*1080

Micke
Medlem
Micke

Undrar om denna teknik har den där begränsningen att vertikala upplösningen halveras för att skapa just 3D-bilden? /s