TV-apparater med Ultra HD, eller 4K, finns redan ute på marknaden, om än med mer eller mindre futuristiska prislappar. Det finns dock inte vidare mycket material för standarden, och Toshiba visar på IFA upp exempel på vad som kan göras med en bärbar dator.

Under vår rundvandring på den tyska elektronikmässan IFA träffar vi på Toshiba och kikar på deras monter där det bjuds på en hel del 4K-TV. Det finns dock inte vidare mycket material i form av film på fysiskt lagringsmedium till den standarden idag, utan Toshiba fokuserar på datorer som uppspelningsenhet.

Bland annat visar man upp företagets bärbara datorer ansluta med HDMI-kabel till TV-apparater med 3 840 x 2 160 pixlars upplösning och skickar upp högupplösta bilder, och med facit i hand är det här ett av de få områden man kan få ut alla pixlar ur dagens högupplösta digitala bilder utan att vända sig till ett tryckeri.

Vi får också se lite användning av Windows på TVn, då den lika väl kan agera datorskärm och inte helt oväntat fås då en hel del arbetsyta att röra sig med. Toshiba visar även upp ett strömmat videoklipp från Youtube i 4K-upplösning, en vara som det dock idag inte finns mycket av och som också kommer kräva en internetanslutning utöver det vanliga.

toshiba4k

Man kan ifrågasätta vilken målgrupp Toshiba riktar sig till med sin demonstration, då dagens 4K-TV som sagt kommer med en prissättning som heter duga. Än dock är det ett kul teknikdemo som visar att den som faktiskt bestämt sig för att köpa en 4K-TV ändå har något material att konsumera som inte endast rör sig om uppskalning.


Relaterade nyheter

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
dafi2Kenneth SvensonSegen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Någon på MS fick VERKLIGEN inte leka med byggklossar när han var liten.

Kenneth Svenson
Gäst

Hallå
Det är verkligen en bra lösning som är från den bärbara datorn. Själv är jag ute efter en TV-skärm som kan ge mig en läcker lösning. Vad är viktigt att satsa på? Jag har tittat lite på http://www.proshop.se, men tänkte att det är svårt att hitta runt i.

dafi2
Gäst
dafi2

[quote name=”Kenneth Svenson”]Hallå
Det är verkligen en bra lösning som är från den bärbara datorn. Själv är jag ute efter en TV-skärm som kan ge mig en läcker lösning. Vad är viktigt att satsa på? Jag har tittat lite på http://www.proshop.se, men tänkte att det är svårt att hitta runt i.[/quote]

Använd prisjakt istället och välj en TV med låg latency och låg inputlagg.