Small preview image

Toshiba har presenterat en ny 22″ LCD-monitor som erbjuder specifikationer vi verkligen inte är vana vid i detta segment. Toshibas nya display har ovanligt blyga specifikationer om vi ser till en ljusstyrka på 235cd/m2, kontrastförhållande på 300:1 och betraktningsvinklar på blott 120 grader (upp/ner) resp. 100 grader (vänster/höger). Man brukar säga att allting har sitt pris, i Toshibas fall är dessa blyga specifikationer priset man får betala för denna monitors stora behållenhet. Monitorn erbjuder nämligen FYRA gånger så många pixlar som en vanlig 22″ monitor. Istället för den sedvanliga 1680×1050 upplösningen har Toshibas monitor en upplösning på magnifika 3840×2400 pixlar.



Ska vi vara helt ärliga finns det ytterligare ett pris att betala för den häpnandsväckande upplösning, närmare bestämt runt 120 000 svenska kronor. För att driva monitorn behövs även ett dedikerat PCI-grafikkort som går lös på nätta 20 000 kronor.


Toshibas 22-tums monster ska lanseras i Japan till sommaren och man riktar in sig på udda områden som kräver riktigt extrema upplösningar. Om detta inkluderar prestandatester av CrossFire X eller kommande generationer av Quad SLI är dock oklart.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid