Toshiba visar upp en backup-platta som laddar din telefon

Smart allt-i-ett lösning för dig som inte vill lagra dina filer på molnet.

0

Toshiba vill underlätta din vardagliga backup av bilder, dokument och andra filer genom att lansera en platta som sköter detta åt dig. Allt som behövs är att koppla in laddnings-sladden som vanligt.

Toshiba tågar vidare inom lagringsbranchen och vill nu lugna sinnet hos folk som vill ha smidigheten av automatisk molnlagring men som inte vill ha sina personliga filer lagrade hos någon annan. Produkten som för närvarande inte har något namn är till för att göra din backup smidig och utan för mycket extra arbete.

Tanken är att du kopplar in ström till själva plattan och sen via micro USB kopplar in din telefon i andra änden. I plattan finns det en hårddisk på 500 GB som automatiskt för över din viktiga filer varje gång du kopplar in sladden. Backupen är inkrementell och lägger bara in förändrad data. Det vill säga att om du bara tagit ett par bilder sen sist du kopplade in din enhet så är det bara de påverkade bilderna som blir överförda.

Vill du komma åt din sparade data kan du koppla in plattan via USB till din dator där du som en extern hårddisk kan komma åt datorn. Det enda som behövs för att konfigurera detta är via en app som sköter de initiala inställningarna, resterande gånger sker med automatik.

Vid lansering kommer det bara finnas en version för Android men en modell för iOS är planerad och ska dyka upp ett par månader senare. Prislappen kommer ligga ungefär som en motsvarande extern hårddisk, antagligen något över.

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid