Det relativt nya spelet DiRT 3 har funnits ute på marknaden ett tag och skeppas väldigt ofta med grafikkort från AMD. Men folket bakom detta marknadsschema hos AMD har lyckats läcka ut inget mindre än tre miljoner nycklar för DiRT 3 som går att aktivera via Steam säger en representant från Bohemia Interactive.

DiRT 3 är en av de senaste racing/simulatorspelen på marknaden och marknadsförs ihärdigt av AMD som skeppar en DiRT 3-nyckel ihop med utvalda grafikkortstillverkare och deras egna A-serie APU:er. Det här betyder att AMD haft tillgång till väldigt många nycklar av DiRT 3, som man ska ha sparat på en SQL-databas där det ska ha varit väldigt enkelt för obehöriga att komma åt informationen.

”In short never put .sql database with game keys on webserver where simple missing .htaccess can leak it”

Totalt ska tre miljoner nycklar ha hittat ut på nätet, som kan aktiveras med den digitala distributionstjänsten Steam. Representanten från Bohemia Interactive hoppas att varje nyckel som läckt ut kommer att svartlistas från Steam. Om de som redan fått en nyckel via AMD eller deras partners kan påverkas av en sådan svartlistning är idag ännu oklart, men i värsta fall kommer man behöva maila in serienumret på sitt grafikkort som bevis på sitt inköp.

Annons

Källa: Steam via TechPowerUp

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PoontushymerphudenJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per SJöberg
Medlem
Per SJöberg

Står klart och tydligt hos steam att ditt konto kan spärras om du registrerar en av dessa nyklar.

”Redeeming Fraudulent Gifts

Never accept a gift from an unknown user. Any accounts tied to a redeemed gift from a [b]fraudulent source[/b] may be suspended.”

Så rådet är don’t do it!

hymer
Medlem
hymer

Ja tänkte faktiskt regga en nyckel tig läste Phudens inlägg. Skulle gråta om mitt acc blev spärrat.

Poontus
Medlem
Poontus

Jag skulle nog också gråta… 248 spel 😀

Min brors konto när det skapades så var det på en snodd CS/HL nyckel från en i klassen men han har väl minst 100 spel på sin och efter så många år så är det nog lugnt.

Edit: har redan Dirt 1-3 ser jag :p

Klantigt av AMD förresten