Senaste nytt från Oculus är att företagets medgrundare Brendan Iribe väljer att lämna företaget, något som startade rykten om att arbetet på VR-headsetet ”Rift 2” lagts ned. Nu har dock Oculus dementerat dessa rykten.

Under gårdagen framkom det att Oculus medgrundare och VD Brendan Iribe kommer att lämna det Facebook-ägda företaget. I samband med dessa nyheter började ett rykte som hävdar att Oculus valt att lägga ned utvecklingen av uppföljaren till företagets VR-headset Rift att cirkulera.

Nu rapporterar Kitguru om att Oculus bekräftat att de senaste ryktena inte stämmer. Trots att Iribe lämnar företaget kommer utvecklingen av nya VR-headsets att fortsätta.

Under Oculus event ”Oculus Connect 5” som hölls tidigare i år gick Facebooks grundare och VD Mark Zuckerberg ut med att en ny version av Rift är på väg. Däremot kommer den kommande modellen inte att lanseras under detta år och varken Facebook eller Oculus är riktigt redo att gå in på detaljer kring den nya modellen.

Härnäst för Oculus står lanseringen av VR-headsetet ”Quest” som blir företagets första VR-headset som inte kräver att några extra kablar kopplas till en dator. Quest kommer att leverera VR-upplevelser i samma kvalité som Rift, men ses inte som en så kallad ”Rift 2”. Utöver att vara helt trådlöst kräver Quest inte heller några rörelsesensorer som placeras runtom i det rum där VR-upplevelserna tar plats. Quest använder sig av ett nytt system, för rörelsesensorer som Oculus kallar ”Insight” där den hårdvara som behövs för att läsa av användares rörelser och placering sker inuti själva headsetet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid