Ett ökat konsumentfokus på mobilitet har resulterat i att nya tillverkningstekniker under 40nm är de mest eftertraktade genom tiderna. TSMC ska vara nära på fullbokade, och deras klienter har precis börjat öka efterfrågan ytterligare.

Våra mobila enheter får en allt större roll i vår vardag. Nya tekniker så som LTE/4G och kraftfulla systemprocessorer har fått strömförbrukningen att skjuta i höjd, men även ultratunna och allt-i-ett datorer börjar bli allt mer populära hos konsumenter. I kombination med att TSMC slopade sin tillverkningsteknik på 32 nanometer, så har efterfrågan på en ny tillverkningsteknik aldrig varit så hög.

AMD, Broadcom, MediaTek, MStar Semiconductor, NVIDIA och Qualcomm är TSMC:s viktigaste klienter enligt DigiTimes och de har samtliga ökat sina order på deras 28 nanometer teknik, i förberedelse för nya produktlanseringar. Även mindre klienter som Texas Instruments, Freescale Semiconductor, STMicroelectronics och Infineon Technologies ska ha gjort detsamma.

Annons

Wafer_holding

Förutom att sätta hård press på TSMC som accelererat utvecklingen och byggnationen av nya fabriker, så ska det vara ett gott tecken för elektronikindustrin. Läget har länge varit ostabilt på marknaden, men den är återigen på väg att gå uppåt vilket resulterat i att fler företag vågar bygga upp inventarier igen. Utifrån de namn som nämns ovan, har vi minst sagt mycket att se fram emot de kommande månaderna.


Relaterade nyheter:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Nu när LTE/4G modemet integreras i systemprocessorn så lär det även bli betydligt vanligare i var och varannan telefon. Det i kombination med Sveriges framgångsrika utbyggnad av 4G nätet.