Canonical fick mycket uppmärksamhet när de publicerade sitt projekt Ubuntu Edge på Indiegogo för tre veckor sedan och har sedan dess samlat in rekordhöga 10,3 miljoner dollar. Trots detta är man med en vecka kvar långt ifrån målet på 32 miljoner dollar.

Enligt utvecklarna Canonical är målet med Ubuntu Edge att producera en begränsat upplaga av en telefon som kan representera det allra senaste inom smartphoneteknologi, och kombinera en mobiltelefon med en PC. Telefonen ska vara tillverkad av ett stycke metall och ha en skärm täckt med safirglas, men mest intressant är att den är tänkt att kunna dockas till en skärm med mus och tangentbord för att ge en fullstor PC-upplevelse med Ubuntu.

Dock sattes ett oerhört högt mål för kampanjen på 32 miljoner dollar. Efter ett par väldigt lovande inledande dagar på kampanjen började dock flödet minska, och nu efter tre veckor ligger summan på över 10 miljoner dollar. Det är en imponerande siffra, och mer än vad Kickstarter-succén Pebble Smartwatch lyckades skrapa in. Dock är man fortfarande 20 miljoner dollar från sitt mål, vilket antyder att det i slutändan inte tycks bli någon Ubuntu Edge.

Oavsett om projektet i slutändan blir av eller inte är det en intressant satsning som kan ge en glimt av vad vi har att vänta av mobiltelefoner och surfplattor i framtiden. När eller om en sådan enhet faktiskt kan klara sig ut på marknaden återstår att se.

Mer information om projektet finns på Canonicals Indiegogo-kampanj här.


Relaterade nyheter

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PsynoKhi0adolf512ZpiritualOldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
gustav II
Medlem
gustav II

Tydligen kan tiden förlängas, detta är något canonical kommer överväga ifall de kommer nära målet.

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Har donerat 130kr(20usd) men undrar om jag väljer att donera hela 695USD ifall de skickar ut mobiler ändå trots målet inte uppnås?

gustav II
Medlem
gustav II

[quote name=”Oldvikingschool”]Har donerat 130kr(20usd) men undrar om jag väljer att donera hela 695USD ifall de skickar ut mobiler ändå trots målet inte uppnås?[/quote]

om de tex får ihop 24M$ tills tiden går ut kanske de väljer att utöka tiden med en vecka för att ha få in resterande, men de måste fortfarande få in 32M$ för att det skall bli verklighet.

Zpiritual
Gäst
Zpiritual

Det är väl inte helt otänkbart att Mark Shuttleworth pungar upp med de pengar som saknas när kampanjen går mot sitt slut?

gustav II
Medlem
gustav II

[quote name=”Zpiritual”]Det är väl inte helt otänkbart att Mark Shuttleworth pungar upp med de pengar som saknas när kampanjen går mot sitt slut?[/quote]
jag har mycket svårt att tänka mig det, 32m$ är antagligen även det förlite och antagligen kommer mark få skjuta till pengar även då, plus att det blir oekonomiskt att tillverka så telefoner.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[url]http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1j166z/hi_im_mark_shuttleworth_founder_of_ubuntu/cba4b3n[/url]
”Lots of folks have speculated I might close the gap if it’s close. But I think that would not be in the spirit of the project; rather I would hope someone smarter than me will come up with a better concept that DOES get greenlighted, because I really believe in the idea of crowdsourcing the signal to innovation.”
Det måste bli $32 miljoner för att Edge ska tillverkas. Blir det ingen Edge-lur (den här gången?) är det i alla fall bra PR för Ubuntu Phone.