Netgear är en stor aktör inom konsumentnätverk, så inte helt överraskande har man en del nya produkter att visa upp på årets IFA-mässa. Vi stannar till vid företagets monter och tar en titt på bland en repeater för trådlöst nätverk och en uppdaterad lösning för nätverk över elnätet.

Vi inleder med att ta en titt på företagets nya repeater för trådlösa nätverk, en lösning som i sig inte är ny och som kan vara en väldigt smidig lösning i ett hem eller kontor där det trådlösa nätet behöver utökad räckvidd men det är opraktiskt att dra fler nätverkskablar.

Netgear har tidigare satsat hårt på trådlösa repeaters, varav den en populär modell går under namnet WN3000RP. På IFA klämde vi på uppföljaren som heter WN3100RP, där man lagt till ett antal förbättringar. Först och främst så har enheten nu ett eluttag på framsidan för att agera passthrough. På så sätt kan enheten monteras i och täcka ett eluttag, men fortfarande ge möjlighet att ansluta fler enheter.

Man har även lagt till lysdioder på enhetens framsida som idikerar om den är placerad för nära eller för långt bort ifrån källnätverket, detta för att kunna ge en så optimal förlängning som möjligt. Den andra av de två lysdioderna indikerar om enheten i fråga som ansluter till nätverket har ett optimalt avstånd eller inte.

Prislappen blir omkring 500 kronor inklusive moms och kan vara ett enkelt och trevligt alternativ för att förbättra räckvidden på ett trådlöst nätverk.

En teknik som funnits på marknaden ett antal år men slagit igenom desto mindre är nätverk via elnätet. Medan upplägget är enkelt och lockande har resultatet skilt sig mycket från kund till kund, men Netgear fortsätter trycka på och förbättra tekniken. Den nya upplagan av Netgears produkt heter Powerline 600, som utöver de två traditionella kanalerna kan använda sig av jordningslinan för att skicka signaler, vilket ska ge mer stabilitet och en hastighet upp till 600 megabit per sekund.

Som tidigare används en dosa som monteras i ett eluttag och till vilken ethernetkablar sedan kan anslutas. Powerline 600 bör dyka upp på den svenska markanden inom kort, då med en ännu okänd prislapp.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid