Steam är den klart mest lyckade onlinebaserade spelportalen på marknaden och företagets utbud av speltitlar och återkommande utförsäljningar har lockat 40 miljoner användare till tjänsten. Användare som efter den 5 september även kommer kunna köpa annan mjukvara genom Steams portal.

Valve har inte avslöjat exakt vilken form av mjukvara det kommer att handla om, men troligtvis blir det ett bredare utbud av olika program och applikationer för produktivitet eller nöje. Företaget som den senaste tiden visat stora framsteg med sin Linux-baserade klient av Steam och spel optimerade för denna plattform har även haft tid att såga Microsoft och Windows 8 vid fotknölarna. Att Valves vd Gave Newell attackerat Microsofts nya satsning på Windows 8 blir extra påpassligt då mjukvarujätten även kommer introducera sin egen appbutik med sitt nya operativsystem, en tjänst Valve potentiellt kommer konkurrera med framöver.

”Valve, creators of best-selling game franchises (such as Counter-Strike, Half-Life, Left 4 Dead, Portal, and Team Fortress) and leading technologies (such as Steam and Source), today announced the first set of Software titles are heading to Steam, marking a major expansion to the platform most commonly known as a leading destination for PC and Mac games,” skriver Valve i ett pressmeddelande.

Den 5 september ska Valve öppna upp för utvecklare att börja sälja sina applikationer och program genom Steam. De flesta applikationer kommer även använda sig av Valves Steamworkfunktioner med bland annat lätta och automatiska uppdateringar samt möjligheten att spara sitt arbete online i Steams molntjänster, för att kunna arbeta produktivt från olika system och datorer.

Valve skriver i ett pressmeddelande att den nya satsningen med ett bredare utbud av mjukvara i Steam-portalen kommer från deras kunders önskemål. Själva ser vi fram emot att se vilken form av mjukvara Steam kommer att erbjuda efter starten den 5 september, men även stålsätta oss för de oundvikliga reorna som har en tendens att lura på oss en och annan Steam-titel mer än nödvändigt.


6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Viking1962Johan KarlstromComadrinPhrosen63Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Bara det inte blir storhetsvansinne av detta…

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag har aldrig köpt nåt direkt på steam. Jag har allt jag köpt på skiva. Efter det att steam blev hackat så är jag tveksam om jag någonsin kommer att göra det

Peter Persson
Medlem
Peter Persson

Heja Steam!

Comadrin
Gäst
Comadrin

Har köpt rätt många spel där och jag tycker det funkar bra och är smidigt, men tråkigt att dom många gånger ligger 100-150 kr dyrare än att köpa i butik :/

Johan Karlstrom
Gäst
Johan Karlstrom

Jag gillar Steams tjänst i stort, MEN, de har ett stort minus.Deras konto är personligt och inte ett familje konto.Så om jag köper 5 spel hos dem så kan bara en person spela eftersom man måste vara inloggad på Steam när man startar spelet och för en del titlar även under spelandet.Det betyder att om jag spelar titel nr. 1 så kan inte min son spela titel nr. 3, samtidigt som mig… Riktigt jävla dåligt, på ren riks svenska! Sen så är det självklart att om både jag o min son vill spela titel nr. 1 samtidigt så måste vi… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Man måste inte vara online med steam. Jag har kört både Skyrim och Left 4 Dead offline utan crack. Man måste ställa om steam i offline läget bara. Fast då försvinner ju archievement(s) om man skulle råka få det under spelets gång, men det är inget jag bryr mig om nåt speciellt och statistiken hur många timmar man spelat blir också missvisande