Spelutvecklaren Valve gör nu slag i saken och lanserar sin speltjänst Steam för Linux. Steam som tidigare bara funnits i betaversion för Linux kommer nu med fullt stöd från Valve och innehåller runt 100 olika titlar. Fram tills den 21 februari håller man även en rejäl öppningsrea.

Steam har blivit en av de absolut mest populära onlinespelbutikerna på nätet för Windows och Mac men företaget har länge pratat om sin satsning på den öppna plattformen Linux. Nu har man efter en längre tids betatestning öppnat sin Steam-butik för Linux och man startar med en stor rea som pågår till den 21 februari kl 19.00. Alla spel på Steams Linux-portal går fram tills dess att hitta med mellan 50 till 75 procents rabatt. Bland det hundratal titlar som hittills finns för Linux hittar vi bland annat Serious Sam 3, Half-Life, Postal 2, Team Fortress 2, Counter-Strike: Source med flera.

Valve har även lagt in en liten bonus till dem som installerar och spelar Team Fortess 2. Här bjuds man på en exklusiv pingvin-karaktär som bara finns tillgänglig fram tills den 1 mars.

Steam för Linux finns numera att ladda hem direkt från Ubuntu Software Central men kan även installeras på andra Linux-distributioner men då manuellt.

Mer information om Steam för Linux och spelrean finns att hitta på Steams hemsida.


12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Viking1962NogermurakAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Steam funkar 100% nu alltså? Det funkade inget vidare när jag testade det senast

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Viking1962″]Steam funkar 100% nu alltså? Det funkade inget vidare när jag testade det senast[/quote]
Har tyvärr inte testat det själv på Linux, men förmodar att det bör funka om man nu släpper lös det i skarp version. 🙂 Sen kan det ju säkert finnas buggar men det bör ju inte vara några omfattande i alla fall.[/quote]

Ok, jag ska hur som helst vänta tills Linux Mint 15 kommer om några månader. Killarna som gör Linux Mint har sagt att det ska funka felfritt med Steam på Linux Mint när den släpps i Maj

n0pax
Medlem
n0pax

Gött. då kan jag köra linux nästa gång jag behöver uppgradera min dator. Slipper jag windows 8 🙂

Som sagt kommer att forsätta med windows 7, dock så brukar man efter en tid bli tvungen att uppgradera operativet och då finns det fler alternativ.

Bara hoppas nu att gog kommer till linux med. Dom portade ju spel till mac för en tid sen så det kanske finns hopp.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=x7aHnKS5A6g

Medlem
Daniel Bagge

[quote name=”Viking1962″]Steam funkar 100% nu alltså? Det funkade inget vidare när jag testade det senast[/quote]

Det funkar klockrent på min laptop med Ubuntu 12.04. Kör dom senaste beta drivarna från AMD. Har dock inte testat några ”tyngre” spel utan bara indie-spel.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Ok, kul att dom har fixat då. jag minns att Team Fortress 2 gick så segt att det var ospelbart[quote name=”Durkadur”][quote name=”Viking1962″]Steam funkar 100% nu alltså? Det funkade inget vidare när jag testade det senast[/quote]

Det funkar klockrent på min laptop med Ubuntu 12.04. Kör dom senaste beta drivarna från AMD. Har dock inte testat några ”tyngre” spel utan bara indie-spel.[/quote]

Ok, kul att dom har fixat då. Jag minns att Team Fortress 2 gick så segt att det var ospelbart eller att en del spel stängdes ner utan som helst orsak

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Viking1962″]Steam funkar 100% nu alltså? Det funkade inget vidare när jag testade det senast[/quote]

Nja… Beror på. På min nVidia burk fungerar det till 100% på allt och allting. På min AMD burk så är det värre, där fungerar det lite si och så med det blev mycket bättre med senaste beta drivisarna dock inte 100% okay.

Andreas G
Medlem

Det här är en milstolpe i spelutvecklingens historia. Antingen som det svängde om det för folk till slut. Windows heliga kor har ju varit två saker under senaste åren: SpelAdobe (och liknande) Det senare är en ganska nischad grupp, och det går att köra en del av programmen genom Wine. Nu när vardagliga gamers kan få sin dos finns det liten anledning att inte välja Linux när det nog är ett större steg för folk att uppgradera från Windows 7 till 8 än till en Linux-dist som håller ett mer ”klassiskt” skrivbord. Nu tror jag dessutom att fler är villiga… Läs hela »

Murak
Medlem
Murak

Jag har testat steam på en laptop med Manjaro Linux. Funkar klockrent än så länge. Trevlig riktning på utvecklingen just nu!

Noger
Gäst
Noger

ska jag välja Ubuntu 12.04 eller 12.10?

Medans jag ändå är på tråden:
Vilken av alla olika Linux Mint-varianter föredrar ni (och varför)?

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Vänta tills Linux Mint 15 kommer i slutet maj nån gång om du väljer Mint. Snabbaste Linux OS:et (som jag testat) är Zorin OS 6 men utseendet har pajat för mig ibland som jag inte lyckats fixa efteråt. Jag är dock inte nån expert när det gäller Linux på lång väg, så det kan vara en orsak 🙂

Medlem
Daniel Bagge

[quote name=”Noger”]ska jag välja Ubuntu 12.04 eller 12.10?

Medans jag ändå är på tråden:
Vilken av alla olika Linux Mint-varianter föredrar ni (och varför)?[/quote]

Det är alltid bättre att välja en LTS release (Long Term Support). Ubuntu 12.04 är både snabb och mycket stabilt. Generellt blir releaserna bättre ju närmare en LTS Ubuntu kommer. 13.04 blir en bra release, 13.10 blir bättre och 14.04 blir kick-ass.

Jag föredrar Ubuntu och inte Mint så det får någon annan svara på 🙂 Jag älskar idéen med Unity och HUD. Önskar fortfarande att det vore ännu snabbare, men det blir det för varje release.