Valve har nu avslöjat mer om sina planer för spelutvecklingsmässan GDC nästa vecka och berättar nu att företaget kommer presentera inte bara nya modeller av Steam Machines och den slutgiltiga modellen av Steam Controller. Företaget ska även visa upp en ny hårdvaruplattform för virtuell verklighet – SteamVR.

Valve hade redan sedan tidigare klargjort att företaget tänkte prata närmare om virtuell verklighet och hur spelutvecklare kan skapa spel med VR i åtanke. Ett ämne spelföretaget tänkt fokusera på i minst en av sina presentationer på Game Developer Conference. Nu har Valve beslutat sig för att släppa mer detaljer om vad som komma skall och däribland ett namn på företagets egen VR-satsning. Inte helt osökt blir namnet på Valves plattform, SteamVR.

Det som är extra spännande är det faktum att Valve benämner SteamVR som ett ”hårdvarusystem”, vilket skulle kunna betyda allt från ett eget VR-headset till en liknande plattformsspecifikation som Steam Machines för speldatorer i vardagsrummet. Det senare skulle i teorin kunna bestå av ett redan tidigare lanserat VR-headset i kombination med specifika handkontroller och kanske även grafikgränssnitt för att optimera VR-upplevelsen i spel.

SteamVRplattform
Känns trovärdigt eller vad tycker ni? (Obs! Bilden är ett montage)

Valve tydliggör också att initiativet med SteamVR är ett första steg i att söka innehållsproducenter som är intresserade av att utvärdera hårdvaruplattformen samt utveckla applikationer och spel för densamma.

Valve äntligen klara med sin Steam Controller

Utöver SteamVR ska Valve även visa upp flera spännande nyheter på GDC, bland annat den slutgiltiga versionen av spelkontrollern Steam Controller samt nya modeller av speldatorer i Steam Machines-familjen.

SteamVR

Källa: Valve

Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid