Playstation 4 konsolen är känd för att bli ganska varmmen det löser man med vattenkylning matchat med en SSD på 3,84TB som grädde på moset.

Playstation 4 drivs av en APU och grafikkrets från AMD som tenderar att bli ganska varm under längre spelsessioner. Youtube-kanalen Linus Tech Tips (LTT) listade ut hur man skulle fixa detta, med vattenkylning. Tillsammans med EKWB lyckades man få ner temperaturerna avsevärt från de 72 grader som uppmättes under belastning i sitt standardutförande.

54674_4_linus-tech-tips-makes-3-000-custom-watercooled-ps4_full
Temperaturerna på ett original Playstation 4

Vattenkylning och påkostad SSD-lagring

Med en EK X-res 140 med tillhörande D5-pump. En Coolstream SE 120 millimeters radiator och ett EK Supremacy vattenblock lyckades LTT få ner temperaturerna med hela 16 grader. Även hårddisken i deras konsol fick stiga åt sidan. En Samsung PM863 SSD med massiva 3,84 terabyte lagringsutrymme fick ta dess plats.

54674_3_linus-tech-tips-makes-3-000-custom-watercooled-ps4_full
Vattenkylt Playstation 4 i all sin prakt

Världens dyraste Playstation 4?

Det är ju inte gratis med vattenkylning och brutala SSD-diskar. Allt som allt med hårdvara, specialtillverkad låda för kylanordningen och allt därtill uppskattas kostnaden till cirka 3 000 dollar. Det översätts till cirka 27 000 svenska kronor. Med tanke på att prestandan i ett bättre kylt Playstation 4 är detsamma som originalet så är det nog smartare att vänta på Pro-versionen. Men har man grejerna liggandes hemma i garderoben så kan detta vara ett coolt och helgalet sätt att få folk att tappa hakan.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Alexander Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alexander
Gäst

Galet!