Vi klämmer på LG:s böjbara gaming-TV OLED Flex

0

På årets IFA-mässa tog vi tillfället i akt att kika in LG:s nya gaming-TV kallad OLED Flex. En skärm som inte bara är böjbar men som ändrar form med hjälp av en inbyggd motor för att ställa in kurvaturen.

Böjbara skärmar börjar bli en faktisk grej på marknaden. Nyligen introducerade Corsair en böjbar bildskärm som med hjälp av handtag på sidorna kan ställas in av användaren. LG tar det hela ett steg längre med sin TV OLED Flex och gör böjningsprocessen motordriven.

Trots att LG marknadsför OLED Flex som en TV är det ganska uppenbart att det inte är en enhet ämnad att stå ett par meter ifrån soffan i vardagsrummet. Detta är mer en enhet ämnad för spelhörnan tillsammans med en spelkonsol eller PC. Det är en 42 tum stor OLED-skärm med 4K-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Det kommer med stöd för tekniker som ALLM, AMD Freesync Premium Pro, Nvidia G-Sync och VRR.

Själva processen att böja skärmen startas via en knapp på skärmens undersida. Skärmen kan gå från platt till att ha en kurvatur på 900R på cirka fem sekunder. Det är även möjligt att ställa in kurvaturen som man vill ha den genom att ställa in den på till exempel 60 procent eller böja den fem procent i taget tills man hittat sin favoritböj.

LG ämnar att lansera OLED Flex någon gång under nästa år. Vi vet dock inte riktigt när och prislappen är i dagsläget oklar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid