Vi stannar till hos Sony, pratar om nya XZ1-modeller och 3D-scannar vår chefredaktör

Chefen i en nallekostym, kan det bli bättre än så?

2

Sony har ett par nya smartphonemodeller ur XZ-serien på väg och dessa har en intressant funktion med 3D-scanning. Något som vi gärna leker runt med.

På IFA 2017 så stannade vi till hos Sony som har ett par nya smartphonemodeller som bygger på flaggskeppstelefonen XZ Premium på väg.

Sony XZ1 kommer att vara som ett mellanting mellan Premium-modeller och Compact-modellen med en 5,2 tum stor skärm.
Den nya Compact-modellen kommer att följa samma riktlinjer som tidigare Compact-modeller men den nya modellen tummar inte på prestandan utan har har man inte gjort några kompromisser för den mindre modellen utan det ska handla om samma eller väldigt snarlik prestanda som de större modellerna men i ett mindre format.

Vi leker runt med 3D-scanning med Sony XZ-modellerna

Att 3D-scanning och printande har börjar få mer och mer fäste på marknaden är uppenbart, och nu är då Sony först ut med en serie telefoner som har både hårdvaruprestandan och mjukvarulösningarna för att låta användare scanna in objekt som då blir till 3D-modeller direkt i telefonen.

Sony kommer även att ha ett samarbete med två olika leverantörer av 3D-skrivare och Sonys representant förklarar att de 3D-skrivare som finns för vanliga konsumenter idag inte riktigt har den precision som krävs för att printa ut en högkvalitativ modell i färg av till exempel eller människoansikte.

Man har även mjukvarustödet för att dra nytta av de 3D-skapelser som man gör med sin telefon. Bland annat kan man ladda upp sitt scannade objekt till en webtjänst som sedan låter användare dela bilden på olika sociala medier.
Man har även en app som låter användare leka runt med sina kreationer i så kallad förstärkt verklighet (Augmented Reality – AR).

Även en tjänst som kallas för shadow.lol kan man ladda upp sina bilder till. Här kan man då skapa videos och GIF-filer baserade runt sina scannade objekt för att sedan kunna dela dessa på till exempel sociala medier.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mouse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Compacten tror jag Sony kommer sälja många exemplar av. De är helt ohotade på den fronten och av tidigare erfarenhet har andra tillverkare inte samma kompetens 🙂

Mouse
Medlem
Mouse

Tycker telefonen verkar vara mycket förutom kompakt dock.