Under CES tidigare i år introducerades en koloss till surfplatta från Panasonic på 20 tum. Upplösningen lyder 3 840 x 2 560 pixlar, och nu när surfplattan lanserats officiellt får vi vrida och vända på en på IFAs mässgolv, och det är ett minst sagt rejält stycke surfplatta vi talar om.

Det finns stora surfplattor, och så finns det Panasonics 4K Tablet. Som namnet antyder rör det sig om en surfplatta med 4K-upplösning, dock i ett något ovanligt bildförhållande. Med 3 840 x 2 560 pixlar är det lite oortodoxt 15:10- eller 3:2-format, men å andra sidan rör det sig om en ganska oortodox produkt.

Surfplattan har en oerhört gedigen design i ett kolfiberliknande material och har en tjocklek på 12,5 millimeter och väger in på 2,4 kilo. Trots det har man tryckt in en hel del hårdvara, vilket kommer väl till pass för att driva den rejäla skärmen. Under huven hittar vi en Intel Core i5-3437U på 1,9 gigahertz, det vill säga ur Ivy Bridge-familjen snarare än årets Haswell-familj, tillsammans med 4 eller 8 gigabyte DDR3-minne.

Kanske viktigast för att driva alla pixlar är grafikkretsen Nvidia Geforce 745M. Lagring sker på en SSD på 128 eller 256 gigabyte och operativsystemet är Windows 8.1. Anslutningar finns i form av USB 3.0, SDXC-kortplats, trådlöst 802.11n-nätverk och bluetooth 4.0. På framsidan sitter en kamera som spelar in video i 720p.

specs

Panelen i fråga är av IPS-typ med kapacitiv multitouch upp till 10 tryckpunkter. Det går även att använda en aktiv penna för att rita eller göra anteckningar.

Inte helt överraskande är batteritiden inte det maffigaste på marknaden, och man kan enligt Panasonic förvänta sig omkring två timmars drift. Den här surfplattan är dock inte riktad mot konsumenter som vill ha en platta att surfa i soffan eller köket med, utan snarare företagskunder som vill visa upp material som ritningar, bilder eller kataloger.

Prislappen hamnar således på omkring 45 000 kronor, och det är oklart om produkten kommer till svenska marknaden.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

Äntligen :D, en 20″ monitor med hög ppi!! fin AR också. Surfplatta? pfth!(Nä men ett bra tecken iaff).