Även Philips ger sig nu in på att börja erbjuda TV-apparater med 4K-upplösning, och man visar upp sina alster på årets IFA-mässa i Berlin. Det rör sig om stora modeller med teknik för uppskaling, företagets signaturteknik med omgivningsbelysning och en prislapp som följer.

Som en av de större tillverkarna av TV-apparater på marknaden var det egentligen bara en tidsfråga innan 4K, eller Ultra HD, började dyka upp även i deras sortiment. På IFA 2013 visar man upp ett par modeller som heter duga och vi stannar givetvis och tar en titt.

Först ut är monstermodellen på 84 tum, och här har man även satsat på sin teknik för omgivningsbelysning, eller Ambilight, som lyser upp väggen bakom TVn i färger matchande materialet. Det är tänkt att dels ge mer inlevelse och dels att göra filmtittande i mörka miljöer snällare mot ögonen.

Modellen har även teknik för uppskalning av 1080p-material, en välkommen funktion då mängden video i äkta 4K tryter idag. Vi tar även en titt på den lite mindre 65-tumsmodellen, och även här ser vi både uppskalning och omgivningsbelysning.

Båda modellerna lämnar dock sitt avtryck i plånboken, och den som vill bestycka vardagsrummet med 84-tumsmodellen får betala omkring 150 000 kronor. Den som istället vill ha 65-tumsmodellen får betala det mildare men fortfarande rejäla priset på 50 000 kronor.


Relaterade nyheter

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

84 tum verkar perfekt skärm till ens hdpc. näör kommer detta 4 k med oled skärm?

Medlem
Joakim Fridh

Fan vad jag vill ha en 80+ tv. har lännge gått i köptankarna på en Sharp 80 tum men frågan är om man inte ska vänta något år då man kanske kan få tag i 4k 80 tum för 40k