Toshiba har helhjärtat gett sig in i kampen om marknadsandelar på TV-marknaden, och man har även visat upp en del modeller med stöd för 4K-upplösning. Vi tar en närmare titt på vad Toshiba har att erbjuda i TV-väg på IFAs mässgolv och hur man vill sticka ut från mängden.

Ett av de stora problemen, utöver prislapp, för TV-apparater med 4K-upplösning är ett problem som i viss mån fanns även när 1080p-TV var purfärskt på markanden – bristen på material. I vår tidigare nyhet kikade vi på Toshibas satsning på datoransluten 4K, och nu kikar vi lite närmare på själva TV-apparaterna och deras funktioner för uppskalning.

Toshibas TV-apparater använder sig av en inbyggd processor med fem kärnor som de kallar Cevo 4K, och som ska hjälpa till att skala upp material från exempelvis blu-ray från 1080p till 4K. Resultatet är kanske inte lika skarpt som material som spelats in direkt i 3 840 x 2 160 pixlar, men det ger en bild som definitivt är skarpare än vanligt 1080p och således lite mervärde till apparaterna.

Vi kikar även på en 58-tumsmodell som lanseras i Sverige den här månaden. Utöver 4K-upplösning bjuder den på LED-bakgrundsbelysning och 3D-stöd samt smart TV-funktionalitet. Prislappen blir 3 999 euro, så räkna med en svensk prislapp på omkring 40 000 kronor inklusive moms.


Relaterade nyheter

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
flopperPruttRKDecryphe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Vi saknar fortfarande bra HD sändning i TV nätet.
4K 8 år bort minst.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”flopper”]Vi saknar fortfarande bra HD sändning i TV nätet.
4K 8 år bort minst.[/quote]

tråkigt men sant, vilket inte spelar mig någon roll dock. Har inte använt tv som tv på minst 10 år. Men en sak ska poängteras.

Det där priset, det är skapligt bra.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”GammalRäv”]Det där priset, det är skapligt bra.[/quote]
Nja, kineserna bygger ju redan bra 4k-apparater till låga priser. 700€ för 39″, 1500€ för 50″. Kolla efter t.ex. Skyworth 39E780U och Seiki SE50UY04 – TV-apparater med MVA-paneler och förvånansvärt bra bild.

RK
Gäst
RK

[quote name=”flopper”]Vi saknar fortfarande bra HD sändning i TV nätet.4K 8 år bort minst.[/quote] Om du menar att det kommer dröja länge innan vi har tv-sändningar i 4K så håller jag med dig. Om du menar i bredare termer så vet jag inte riktigt om jag håller med. Både RED och Sony har redan lanserat tjänster för nedladdning och uppspelning av 4K-material samtidigt som Sony och Panasonic arbetar för att utöka lagringsutrymmet på Bluray till upp till 300GB. Alltså har övergången redan börjat och jag tror att spikandet av HEVC/h.265 gör att distribution via Internet kommer att förenklas när stödet… Läs hela »

Prutt
Gäst
Prutt

Panasonic använder sig utav en 6 kärnig processor på sina toppmodeller VT serien i år och det märks på input lagen då den är lägre än ST serien. En bra processor är ett måste idag på tv apparaterna då input lagen annars blir lidandes. Men bra att dom tar uppskalningen seriöst iaf. Det ser jag mycket positivt på då det var en katastrofalt dålig uppskalning i början då dom tunnare tv apparaterna gjorde entre på marknaden. Uppskalningen är viktigt då man hjärna vill kunna se på sina Blu-ray och DVD filmer med bibehållen kvalitet. Jo jag vet DVD… Vägrar köpa… Läs hela »

Prutt
Gäst
Prutt

Glömde att skriva att jag ser gärna att tv tillverkarna har lite mer naturliga inställningar på tv apparaterna för det ser inte bra ut då dom står i fackelläget, så kallat tourchmode/dynamisk. Har man vant sig med naturlig bild så vill man inte ha något annat.

Samt att jag ser ett stavfel ”gärna” istället för ”hjärna” i inlägget ovanför.

flopper
Medlem
flopper

HD material idag i TV nätet.
4K och även om material kommer mer så handlar det om en hel industri ska köra en troligen dyrare teknik i sin produktion vilket är tveksamt.
sen ska det byggas ut rent nätmässigt vilket få är villiga att betala för.

såg Hobbit i 48fps i HFR 3d och jag skulle vilja se alla kommande filmer på det viset men titta på filmskapare som Abrahams star trek som fortfarande görs i 35mm film och kommande star wars också, seriöst ålderdomligt.
enda gången jag verkligen njutit på bio var med Hobbit.