Viewsonic visade upp flera högupplösta skärmar på CES och bland dem hittade vi en stationär 31,5 tums modell med UltraHD-upplösning. Imponerande skärpa och bildkvalitet men tråkiga nyheter om tillgänglighet – Viewsonic tror inte på UltraHD inom desktopskärmar förrän under nästa år.

Viewsonic har som vissa andra skärmtillverkare börjat utveckla professionella desktopskärmar med UltraHD-upplösning men istället för att lansera dem på marknaden med extrema prislappar har man valt att avvakta med lanseringen. I samtal med Viewsonic på mässan konstaterade man att vi inte ska vänta oss skärmar med UltraHD-upplösning på marknaden förrän nästa år.

Lite sura nyheter med tanke på den imponerande bildkvalitét man erbjuds med en upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar i en 31,5 tums panel. Även om vi redan sett hur UltraHD-skärmar börjat säljas på marknaden är det med sexsiffriga prislappar och för specifika användningsområden. Även under nästa år lär priserna vara fortsatt höga, men förhoppningsvis kan ett bredare utbud på sikt få ner priserna.


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
dj christianDecryphekorvmos Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
korvmos
Gäst
korvmos

duhhh…

Hans
Medlem
Hans

Nåja, med de aktuella priserna så var det nog inte så oväntat. Jag hoppas det kommer mindre skärmar med 4K i 24 – 27″ storlek.
Skärmyta har jag nog med (2 x A4 brevid varandra räcker) – nu vill jag kunna se detaljerna (index i formler blir ~3 pixlar höga i 100% förstoring -> kan inte läsas).

dj christian
Gäst
dj christian

Tror inte detta blir en realitet förrän om två år minst.