Windows 10 är onekligen Microsoft största offensiv på datormarknaden på många år. Den ena uppseendeväckande nyheten avlöser den andra när nu Microsoft avslöjar att Windows 10 inte bara blir gratis för tidigare betalande konsumenter utan även för dem som laddat ner en piratkopierad version av operativsystemet på torrentsajter eller andra fildelningsnätverk.

Den överraskande nyheten släpptes av Microsofts operativsystemschef Terrry Myerson under konferensen Winhec i Kina. Myerson avslöjade där att Microsoft kommer att uppgradera alla kvalificerade datorer till Windows 10, oavsett om de har en äkta eller falsk kopia av Windows idag.

”We are upgrading all qualified PCs, genuine and non-genuine, to Windows 10,” meddelade Myerson till tidningen Reuters över telefon.

Om nyheten i sig är en överraskning kommer det ganska logikst att Microsoft släpper bomben under sin konferens i Kina. Landet har utbredda problem med piratkopiering och man uppskattar att hundratals miljoner användare i Kina använder sig av piratkopierade versioner av Windows. Ett faktum Microsoft vill ändra på och hoppas att en gratis uppgradering till Windows 10 istället ska öppna nya intäkter för företaget inom sina molnbaserade prenumerationstjänster som Office 365.

Den stora frågan är nu huruvida detta blir ett generellt upplägg för Microsoft när man rullar ut Windows 10 på marknaden eller om man kommer att applicera olika uppgraderingspolicys för olika länder och distrikt. Skulle Microsoft satsa på en gratis uppgradering för piratkopierare även i Europa och Amerika lär det samtidigt komma kritiska röster från de trogna kunder som faktiskt betalt för sina nuvarande operativsystem.

Lanseringen av Windows 10 kommer att ske till sommaren och om Microsofts planer går i lås lär uppgraderingsfrekvensen vara rekordhög.

Källa: Reuters

Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
S0urcerr0RBjörn wiMacAllanTobberianpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Gäst
pege63

Äntligen nån smart på MS med lite hjärna & tanke kraft

Tobberian
Medlem
Tobberian

Otur för de som behöver eller föredrar ren installation.

Johan
Medlem
Johan

[quote name=”Tobberian”]Otur för de som behöver eller föredrar ren installation.[/quote]

Varför är det otur?
Följer dom sina senaste metoder när man uppgraderade från 7 till 8 så går det även att spara ner en iso för ren installation.
Får man inte möjligheten att göra ren installation faller stora delar av deras koncept att försöka sprida 10:an så mycket som möjligt.

Björn wi
Gäst
Björn wi

Detta gör dom bara för att få mer koll på vad man har för sig på nätet och sedan raderar allt som du har laddat upp tex musik film eller spel som är piratkopierat om dom vill söka det hos dej eller andra jag råkade på att få mina spel som nu är borttagna vart odugliga helt plötslig och detta är inte bara en gång så nu skiter jag i nerladdning från nätet,, köper istället en gång fick jag hela datorn rensad på allt jag hade och även det som jag var lagligt,,så tro inte att dom har koll på… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Dumt gjort Microsoft.Nu har ni tagit ett ordentligt spadtag för att gräva eran egen grav.Det enda signalerna ni nu skickar är att MS produkter är gratis, så det finns ingen anledning att betala för nån osäker skräptjänst på molnet heller, för det ska ju oxå ”piratas” (på ett eller annat sätt), eller struntas i tills det blir gratis.Ni hade kunnat sänka priset till en struntsumma på kanske 200 kr och tjänat hur mycket som helst, men nä.. Gratis ska det va – både för små och stora enheter. Så hur ska ni nu finansiera eran utveckling, infrastruktur, marknadsföring och kundsupport… Läs hela »