Många trodde att Microsofts nya operativsystem inte skulle nå konsumenter förrän början av höstan 2015. Nu bekräftar företaget att lansering kommer att ske i 190 länder med start denna sommaren. Då kan flera hundra miljoner användare av Windows 7 och Windows 8 uppgradera till det nya operativsystemet utan extra kostnad.

Windows 10 blir namnet på Microsofts nästa stora operativsystem och företagets första operativsystem att vara helt gratis för en majoritet av världens Windows-användare. Alla vanliga konsumenter som använder den senaste versionen av Windows 7 eller Windows 8 kan nämligen uppgradera till Windows 10 utan extra kostnad. I nuläget finns operativsystemet tillgängligt som en Technical Preview men Microsoft säger att utvecklingen går snabbt och att den officiella lanseringen närmar sig.

I ett blogginlägg på Blogging Windows bekräftar nu Microsoft:s Terry Myerson att Windows 10 kommer att lanseras i 190 länder med start i sommar. Han bekräftar dock inget exakt lanseringsdatum för operativsystemet och berättar inte hur mycket det kommer att kosta för de som vill köpa ett nytt exemplar.

Till tillverkare långt före konsumentlansering

Veckor eller månader innan konsumentlanseringen väntas Windows 10 RTM, Release To Manufacturing, lanseras. Denna version av operativsystemet bör vara så gott som identisk med den officiella versionen av operativsystemet men endast distribueras till hårdvarutillverkare och andra Microsoft-partners.

Här nedan finns ett bildgalleri från den senaste testversionen av Windows 10 Technical Preview (Build 100036).

Windows 10 blir Microsofts första operativsystemet att kunna köras på allt från så kallade IoT-enheter, Internet of Things, och smartphones till surfplattor och stationära datorer. Det är oklart om alla typer av enheter kommer att få tillgång till operativsystemet vid samma tillfälle. Det är sannolikt att smartphone-versionen av operativsystemet tar längre tid på sig att nå alla enheter.

Källa: Blogging Windows, Winsupersite

Relaterade artiklar:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
S0urcerr0RAleksanderNisseEeeeLasse34joeosc Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Lasse34
Gäst
Lasse34

”Alla användare av Windows 7 och Windows 8 kan nämligen uppgradera till Windows 10 utan extra kostnad.”

Källa på detta? Har för mig att det inte är _alla_ användare av win7-8 som får det gratis.

Mats L
Gäst
Mats L

Tjena!

Här på: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/about
Står det i en stor fin blå ruta om vad som gäller 🙂 (Free Upgrade Offer)

Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required
Enterprise versioner kan inte uppdateras gratis till 10.

joeosc
Gäst
joeosc

[quote name=”Mats L”]Tjena!

Här på: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/about
Står det i en stor fin blå ruta om vad som gäller 🙂 (Free Upgrade Offer)

Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required
Enterprise versioner kan inte uppdateras gratis till 10.[/quote]

Tack för kommentarerna och påpekandet. Ni har båda rätt i vad ni säger. Jag syftade på alla konsumenter eftersom det är det artikeln handlar om. Jag uppdaterar inlägget för att förtydliga detta.

Lasse34
Gäst
Lasse34

G[quote name=”joeosc”][quote name=”Mats L”]Tjena!

Här på: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/about
Står det i en stor fin blå ruta om vad som gäller 🙂 (Free Upgrade Offer)

Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required
Enterprise versioner kan inte uppdateras gratis till 10.[/quote]

Tack för kommentarerna och påpekandet. Ni har båda rätt i vad ni säger. Jag syftade på alla konsumenter eftersom det är det artikeln handlar om. Jag uppdaterar inlägget för att förtydliga detta.[/quote]

Japp, sant som Mats säger. Tack för länken och uppdateringen av artikeln.

”Some editions are excluded: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, and Windows RT/RT 8.1”

NisseEeee
Gäst
NisseEeee

Windows 8 kan uppgraderas gratis till 8.1, så i praktiken är Windows 10 gratis där med.

Aleksander
Gäst
Aleksander

[quote name=”Lasse34″]G[quote name=”joeosc”][quote name=”Mats L”]Tjena! Här på: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/aboutStår det i en stor fin blå ruta om vad som gäller 🙂 (Free Upgrade Offer) Windows 7 SP1 and Windows 8.1 Update required Enterprise versioner kan inte uppdateras gratis till 10.[/quote] Tack för kommentarerna och påpekandet. Ni har båda rätt i vad ni säger. Jag syftade på alla konsumenter eftersom det är det artikeln handlar om. Jag uppdaterar inlägget för att förtydliga detta.[/quote] Japp, sant som Mats säger. Tack för länken och uppdateringen av artikeln. ”Some editions are excluded: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise, and Windows RT/RT 8.1″[/quote]http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/windows-10-release-date-price-news-and-features-1029245What will it cost?… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jag gillar mycket med Win10 (inbyggt stöd för flera codecs och filformat), och speciellt att även få tebax startmenyn.Något mindre positivt är att Win8 och ännu mer Win10 ser ut att ha influerats av iOS7. Alltså denna platta grafik utan tydliga ramar/kanter för fönster, knappar och ikoner. Detta ska inte vara ett problem i ett modernt OS, utan man borde erbjudas olika ”skins” för att visa samma data fast på olika sätt.Skulle kunna erbjudas redan under installationen som ”Classic”, ”Retro” eller ”Modern/Aeroglass”.Som det blir nu får man typ Windows 3.1 ikoner med iOS7 GUI-look.Tror och hoppas på rejäla möjligheter för… Läs hela »