Windows 10 får i och med version 1809 en ny standardprincip för inkopplade Thunderbolt och USB-enheter och kommer inte längre att varna om användare inte använder sig av säkert borttagning av maskinvara.

Standardprincipen för Thunderbolt och externa USB-lagringsenheter i Windows 10 har ändrats för användare med version 1809 eller nyare. Tidigare har Windows 10 per automatik använt principen ”Bättre prestanda”, något Microsoft bekräftat har bytts ut mot principen ”Snabb borttagning”.

Med principen ”Bättre Prestanda” som standard aktiverades skrivcache i Windows. Något som ska öka systemprestandan vid filöverföring till de externa lagringsenheterna. Med denna princip kom även rekommendationen att användare nyttjade processen ”Säkert borttagning av maskinvara” när de externa enheterna skulle kopplas ur. Detta för att se till att alla cachade processer kunde avslutas korrekt. Något som skyddar integriteten hos den data som lagras på de externa enheterna.

Annons

Principen ”Snabb borttagning” som numera är standard inaktiverar skrivcache och ser till att användare kan koppla ur sina externa enheter utan att behöva använda säker borttagning.

Hur man ändrar standardprincip för USB-enheter

Den som föredrar att ha den gamla standardprincipen kan snabbt och enkelt byta tillbaka. Detta genom att först ta reda på vilken benämning USB-enheten i fråga har fått av datorn, till exempel ”USB-enhet (D:)”. Högerklicka sedan på ”Start”-ikonen och välj Diskhantering. Inuti Diskhantering, högerklicka på den externa enhet som är kopplad till datorn vars standardprincip önskas bytas och välj ”Egenskaper”.

Gå sedan till fliken ”Principer” och välj vilken av de två tillgängliga principerna som ska vara standard för den externa enheten i fråga.

Microsoft nämner att användare kan välja olika standardprinciper för varje USB-enhet. Dessa principer kommer inte behövas ändras varje gång en USB-enhet kopplas ur och sedan in i datorn igen utan kommer att vara standardprincipen så länge samma anslutningsport används varje gång.

Annons

Goda nyheter för den som tröttnat på eller ofta glömmer att använda sig av säker borttagning av sina USB-enheter. Däremot kan användare som hellre fokuserar på prestanda vid filöverföring vilja ta sin tid att ändra om standardprinciperna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mikael SchwartzEkokammarenMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Tidigare har Windows 10 per automatik använt principen ”Bättre prestanda”

Hur fasen kan det vara möjligt? Windows 10 har usel prestanda när det kommer till löstagbara medier jämfört med Linux och nu ska de alltså försämra prestandan ytterligare?

Ekokammaren
Gäst
Ekokammaren

Detta gäller 1809 som kom för ett halvår sedan. Hur kan detta plötsligt ha blivit en nyhet?