Ny vecka, ny bugg för det åldrande operativsystemet Windows 7, denna gång handlar det om ett problem som sätter stopp för vissa användare när det kommer till att stänga av eller starta om sina datorer.

År 2020 har inte varit lätt för operativsystemet Windows 7. Det började med att Microsoft avslutade det officiella stödet för operativsystemet den 14 januari. Detta följdes sedan upp av en bugg som resulterade i helsvarta bakgrunder om inte en viss typ av anpassning användes i inställningarna.

Nu har det blivit dags igen och denna gång handlar det om en rapporterad bugg som hindrar vissa Windows 7-användare från att stänga av eller starta om sina datorer. Användare som upplevt denna bugg menar att de mötts av ett meddelande som hävdar att användaren inte har användarrättigheter för att stänga av datorn i fråga.

Microsoft har meddelat Bleeping Computer att utvecklaren känner till problemet och arbetar aktivt med att utreda buggen och hitta en lösning.

För den som inte vill uppgradera till Windows 10 finns det dock ett par sätt att stänga av sin dator trots denna bugg. Dessa inkluderar bland annat att ta fram aktivitetshanteraren genom att trycka ”Ctrl”, ”Alt” och ”Delete” samtidigt på sitt tangentbord. Härifrån kan användare sedan klicka på den röda knappen för att stänga av datorn. Ett annat alternativt är att trycka på Windows-knappen och ”L” samtidigt och klicka på knappen i det nedre högra hörnet.

Är allt Adobes fel?

Några av de Windows 7-användare som råkat ut för denna bugg påstår att den beror på en uppdatering från Adobe som ska ha släppts nyligen. Dessa användare menar att en tillfällig lösning för buggen är att stänga av de processer relaterade till Adobe, specifikt Adobe Genuine Monitor Service, Adobe Genuine Software Integrity Service och Adobe Update. Huruvida detta stämmer har dock inte bekräftats av Microsoft eller Adobe.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SpelemanEric Wpege63 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
pege63
Medlem
pege63

Ja man gör allt för att Få dom att gå över till Windows 10!

StigH
Medlem
StigH

Fick en update på mitt Win 7 i går natt.
Datorn nu seg som kall sirap..
Man gör allt för att få oss att använda Win 10.
( Men då får jag skrota annan periferiutrustning!)

Speleman
Gäst
Speleman

Ja detta var inte kul, farsan fick detta på sin dator med Windows 7 och även fast vi dragit ur sladden är datorn fortfarande påslagen.