Många hänger kvar på operativsystemet Windows 7 trots att det tidigt nästa år kommer förlora sitt säkerhetsstöd för Microsoft och nu ska operativsystemet börja visa notifikationer i fullskärm angående uppdatering till Windows 10.

Slutet för operativsystemet Windows 7 kommer allt närmare. Det tio år gamla operativsystemet har fortfarande en hel del användare. Något Microsoft hoppas kunna ändra på inom kort.

I början av nästa år, 14 januari närmare bestämt, kommer Microsofts säkerhetsstöd för operativsystemet att upphöra för gott. Detta innebär att användare som väljer att fortsätta använda Windows 7 inte längre kommer att motta några säkerhetsuppdateringar vilket medför en generellt ökad risk för attacker.

Microsoft har tidigare gett användare relativt diskreta notiser om att en uppdatering till det nyare operativsystemet Windows 10 är rekommenderat. Nu när slutet för säkerhetsstödet närmar sig kommer utvecklaren lägga i nästa växel. Dessa diskreta notiser kommer övergå till fullskärmsnotiser som beskriver riskerna med att stanna kvar på det äldre operativsystemet.

Microsoft kommer alltså använda sig av skrämseltaktik för att försöka övertala användare till att röra sig vidare till det aktuella operativsystemet. Dessa notiser kommer som tidigare nämnt att komma i form av fullstora fönster, vilket inte nödvändigtvis är något man önskar uppleva regelbundet.

Dessa notiser kommer att dyka upp för samtliga användare av Windows 7 Starter Edition, Home Basic, Home Premium, Professional och Ultimate. Vägen runt dessa notiser är att införskaffa Microsofts ”Extended Security Update”-plan vilket innebär att användare lägger en summa pengar för att efter 14 januari få motta säkerhetsuppdateringar till operativsystemet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Ericsvart skägga aNils KFonzie Bulldog Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fonzie Bulldog
Gäst
Fonzie Bulldog

Varför man nu hänger kvar vid ett gammalt operativsystem som efterträtts av flera andra.

Nils K
Gäst
Nils K

För att de flesta inte bryr sig utan vill bara surfa och betala räkningar.

Boogie
Medlem
Boogie

Förutom allt annat skit med spyware, reklam och allt vad det nu heter (i ett Os du har betalt för redan …) så ser man ju hur dom har hanterat sina årilga uppdatering smärtfritt med installationer som slutar fungera, användardata som försvinner, etc, etc..

Räcker inte det som argument mot att uppdatera? Blir linus i januari, microsoft kan fara åt helvete med sina facist metoder.

svart skägg
Medlem
svart skägg

Är inte så konstigt att många drar ut på det när 1000-1400kr för att uppgradera en äldre dator är en tråkig utgift som ofta inte är långt i från värdet av hela datorn som klarar alla behov, Men använda skrämseltaktik eller irritera användaren till uppgradering är en jävla taktik som borde fördömas för även om man sitter på windows 98 idag så är det upp tilll användaren vilket operativsystem man använder

Själv hade jag kört en sån dator så hade ms fått fingret och jag hade kört linux MX i stället

StigH
Medlem
StigH

Om det bara vore mjukvaran som kostade.
En del har dyr hårdvara som inte supportas av nåt nytt operativ
Har dator enbart för vissa prog som enbart fungerar på XP..
Kostar 5.siffrigt att få likadan mjukvara för Win 10…