Stödet för Microsofts operativsystem Windows 7 kommer inom kort vara ett minne blott. Trots detta uppger Microsoft att det än idag finns cirka 1,3 miljoner datorer i Sverige som fortfarande nyttjar det döende operativsystemet.

Dagarna är räknade för Microsofts officiella support för operativsystemet Windows 7. Efter mer än tio år sedan operativsystemets lansering kommer skaparna den 14 januari 2020 att upphöra med distributionen av nya säkerhetsuppdateringar och programvaruuppdateringar.

Trots detta finns det ett relativt stort antal datorer i Sverige som inte har fått sitt operativsystem uppdaterat och fortfarande nyttjar Windows 7 från år 2009. Detta uppger Microsoft själva under ett event i Malmö som hölls under gårdagen. För att vara exakt menar Microsoft att 1 331 172 datorer i Sverige använder sig av det tio år gamla operativsystemet i dagsläget.

Att Windows 7 hållit ett starkt om än lossnande fäste på marknaden även sedan lanseringen av senare operativsystem är ingen nyhet. Det tog trots allt över två år för Windows 10 att gå om det mycket äldre operativsystemet i antal användare på en global skala. Däremot är det inte ofta vi får höra mer lokala siffror, speciellt inte direkt från Microsoft själva.

Vilken Windows-version använder du?
Windows 10 har säkrat sin plats som den den populära versionen. Däremot står det klart att många fortfarande använder äldre operativsystem. Är du en Windows-användare och vilken upplaga använder du i så fall?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Anders BergmanAnders CPeterMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Alexander Hans-Olof Rogling

Använder Windows XP 64-bit, Windows 7 Ultimate, Windows 10 Pro, Windows 10 Pro N, Windows 10 Edu och sist men inte minst Windows 10 Education N

Morkul
Medlem
Morkul

För hemmabruk använder jag endast Windows 7 och Linux. Då de alla spel som jag spelar fungerar utan problem, vissa med bättre prestanda till och med, så lär jag personligen aldrig gå över till Windows 10. Vet många som sitter i exakt samma situation som mig så det lär finns Windows 7 burkar kvar en låång tid framöver och Linux användandet öka.

Medlem

Här är en till Windows burk 🙂

Medlem

Windows 7 skulle det stå**

ex3em
Medlem
ex3em

Jag har en 286:a med windows 3.1….

Nä, jag ljuger men Windows 7 är bra, resten efter det är bara fjantigt modernt och onödigt då den liknar en skitstor mobiltelefon.

ac75
Medlem
ac75

Windows XP på en stationär dator (använt den ungefär 10 år), Windows 10 på en liten laptop (men det är segt), samt Raspbian på en Raspberry Pi.

Matte Matik
Medlem
Matte Matik

Windows 10 har blivit störst p.g.a. att det är förinstallerat i alla nya datorer. Jag använder både Windows 7 och 10. 10:an startar snabbare, men Windows 7 är bäst!