Den som längtar tillbaka till ”den gamla goda tiden” kan nu uppleva en störtvåg av nostalgi i form av en applikation som gör operativsystemet Windows 95 möjligt att köras som ett program i moderna Windows, Mac OS eller Linux.

Slack-utvecklaren Felix Rieseberg går igår ut via Twitter med att han, av någon anledning, valt att göra operativsystemet Windows 95 tillgängligt att köras som ett program i moderna Windows-operativsystem, Mac OS och Linux.

Många av de klassiska programmen som hör till Windows 95 finns närvarande. Bland annat Minröj (Minesweeper), Paint och Wordpad. Rieseberg gick senare ut än en gång via Twitter och förklarade att internetåtkomst genom programmet är inaktiverat. Exakt varför framgår inte, men Rieseberg kan ha haft användares säkerhet i åtanke.

Efter att den första versionen lanserades har det även tillkommit en version 1.1 som nu finns tillgänglig för nedladdning. Denna uppdatering lägger till stöd för floppy. Exakt hur brett detta stöd är framgår dock inte.

Den som vill känna nostalgin flöda kan ladda ner Riesebergs Windows 95-app via Github.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Hur fasiken kan man längta tillbaks till Windows 95 – obegripligt!

Morkul
Medlem
Morkul

He he vi har fortfarande en gammal Win 95 burk ståendes på jobbet med en SMS robot som ingen orkat skriva om. Så när vi såg detta så funderar vi på att flytta programmet till en annan burk.

Men jag tror mest detta är för reto gamers som är ett riktigt stort fenomen som bara växer för varje år. Har själv många spel som inte fungerar på moderna OS så jag funderar på att testa detta hemma.