Small preview image

Microsoft har ganska nyligen släppt en ny uppdaterad version av sitt mobiltelefonsoperativsystem, Windows Mobile 6.5. Men lanseringen blev inte direkt så lyckad som man hade hoppats och de flesta började istället prata om att Microsoft behövde Windows Mobile 7 för att hänga med på en allt tuffare marknad. När nu uppgifter avslöjar att Windows Mobil 7 ska vara försenad till 2011 kommer samtidigt information om att flera mobiltelefonstillverkare mer eller mindre överger Microsofts plattform.



Vi har redan sett hur HTC och Motorola blivit reklampelare för Googles Android-operativsystem och senast att hoppa på tåget är namnkunniga tillverkaren LG som avslöjat att man under 2010 kommer att köra på Android i hälften av sina smartphone-modeller.


Problemen slutar dock inte på smartphonemarknaden då även MIDs och smartbook datorer kan vända sig till Android eller till och med Chrome OS som väntas lanseras senare i år.



Windows Mobile 7 inspirerat tema


Microsoft har inte officiellt kommenterat uppgifterna om en försening av Windows Mobile 7 men mjukvarujätten behöver nog hitta på något snart innan konkurrenterna som Google och Apple får upp allt för hög fart.


Källa: BSN, Swedroid

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid