Microsoft har tagit sin första riktigt stora uppdatering för smartphoneplattformen Windows Phone 7 ur ugnen och vi har redan sett några av de första enheterna presenteras av tillverkare. Men förutom nya telefoner från flera stora tillverka kommer vi även se uppdateringar för de tidigare telefoner som lanserats, en utrullning som väntas starta inom den närmaste månaden i Sverige.

Microsoft är sedan ett tag klara med själva koden för operativsystemet och nu är det upp till mobiltelefonstillverkarna att baka in den nya mjukvaran i sina telefoner. Med tanke på detta är det uppenbart att Microsoft själva inte kan sätta ett säkert datum när vi kommer få se de första telefonerna och uppdateringarna i Sverige, men riktmärket är en initial introducering av Mango-produkter inom en månad – alltså mitten av oktober.

HTC har redan presenterat sina två första nya telefoner för Windows Phone 7-marknaden där Titan och Radar ska utrustas med Windows Phone 7 Mango direkt från fabrik. HTC ser också ut att bli de första med färska Mango-modeller och dessa ska enligt preliminära uppgifter börja levereras runt den 14-15 oktober.

htc.titanHTC Titan blir en av de första och största Mango-telefonerna med sin 4,7-tums skärm.

Andra tillverkare väntas följa efter där vi bland annat kan nämna Samsung, LG, Acer och faktiskt även ASUS som sägs arbeta på en egen lur för Microsofts nya operativsystem.

Utrullningen av uppdateringar för den första generationens Windows Phone 7 telefoner ska alltså påbörjas i samma veva men kommer att ske med ojämna intervaller beroende på hur mycket resurser telefontillverkarna själva lägger på att trycka in operativsystemet i sina nuvarande modeller.

mango

Windows Phone 7 Mango ska komma med 500 nyheter och uppdateringar från nuvarande version av operativsystemet. Bland annat ett bättre stöd för HTML5, optimerad multitasking samt tajtare integrering med sociala nätverk.

Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Jag gillar Windows Phone 7 men denna Mango uppdateringen är hur det skulle varit från början när det kom alltså förra året. Microsoft tar för lång tid på sig att komma igång som jag ser det. Likadant med Windows 8 kan bli svårt för dom att hämta in andelar på surfplatta marknaden nu när ICS och iOS 5 är runt hörnet.