Intresset för fjärrkontroller med integrerat tangentbord har ökat kraftigt det senaste året. D-Link var snabba att anamma tekniken i sin Boxee Box-mediaspelare och flera tillverkare har följt i deras fotspår, bland annat Motorola. Men istället för att lansera sin spännande tangentbordsfjärr själv ska den ny säljas som en skräddarsydd lösning för XBMC.

XBMC är ett alternativt grafiskt gränssnitt för mediahantering och uppspelning av film och musik på din dator, likt Microsofts Windows Media Center. Xbox Media Center som började sin bara på just Microsofts spelkonsol finns idag för alla stora datorplattformar och har med sin öppna källkod och licensfrihet fått en stor användarbas.

Detta kort spelade företaget Pulse-Eight upp framför Motorola och övertygade hemelektroniktillverkaren att låta Pulse-Eight sälja fjärrkontrollen som en dedikerad lösning för just XBMC. XBMC-fjärrkontrollen baseras på Motorolas Nyxboard Hybrid och kommer med ett flertal klassiska fjärrkontrollsknappar men även ett fullfjädrat QWERTY-tangentbord.

fjarr

Extra intressant är att fjärrkontrollen huserar en gyrosensor som känner av vilken sida av fjärrkontrollen som är nedåt och automatiskt stänger av denna för att undvika oavsiktliga knapptryckningar. Samtidigt som man även stödjer både klassiska IR-kommando samt RF för att styra din HTPC även utan fri sikt.

Pulse-Eight planerar att börja sälja Motorola Nyxboard Hybrid den 27 juni med ett pris på motsvarande 600 kronor. Då skeppar man även med en RF-mottagare samt en kopia av XBMC.

fjarr2

fjarr3

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
murakAndreas GAnton KarmehedWingmanIguanodon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fantoon
Medlem
Fantoon

Ser lite väl ”fyrkantig/rektangulär” ut, ser fram emot en recension.

Iguanodon
Medlem
Iguanodon

Vill gärna se en recension, kanske även av dom 2-3 billiga kinesiska fjärrkontroller som finns på tradera för hundralappen =)

Fantoon
Medlem
Fantoon

Jag är faktiskt lite besviken över att logitech inte har släppt en liknande lösning för länge sedan med ”Unifying” teknik.

Andreas G
Medlem

Inte så snygg på bild, men om den känns bra i handen kan jag förlåta.

Hög köprisk på den.

Murak
Medlem
Murak

Gott med fler alternativ, synd att det inte fans med en riktig styrkula, även om xbmc navigeras enkelt med bara piltangenter hade det vart bra att ha alternativet.

@Iguanodon, tack för tipset 😉